Aprítsd fel az hagymát és a fokhagymát. Egy nagy tálban keverd össze a darált fókahúst, a zsemlemorzsát, a tojást, a hagymát, a fokhagymát, a sót és a borsot.
A zsemlemorzsát áztasd be egy kevés tejbe vagy vízbe, hogy puhább legyen a húspogácsa.
Formázz 4 egyforma húspogácsát a keverékből, és tedd őket egy tányérra. Hagyd pihenni 10 percig a hűtőben.
A hűtőben pihentetés segít, hogy a húspogácsák ne essenek szét sütés közben.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és adj hozzá egy kevés növényi olajat. Süsd a húspogácsákat oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnák lesznek és teljesen átsülnek.
Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert kiszáradnak.
Vágd félbe a hamburgerzsömléket, és enyhén pirítsd meg őket a serpenyőben, hogy ropogósak legyenek.
A zsömléket vajon is megpiríthatod, így még finomabb lesz.
Állítsd össze a hamburgereket: a zsömle aljára tegyél egy salátalevelet, rá egy szelet sajtot, majd a húspogácsát. Helyezz a tetejére egy szelet paradicsomot és egy kanál majonézt.
A hamburgert ízlés szerint variálhatod más feltétekkel is, például savanyú uborkával, hagymakarikával, vagy mustárral.
Tedd rá a zsömle tetejét, és azonnal tálald a hamburgereket sült krumplival vagy salátával.
Azonnali tálalással elkerülheted, hogy a zsömle átázzon a húspogácsa levétől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.