Seitan saláta friss zöldségekkel, olívaolajjal és citromlével, díszítve petrezselyemmel

Seitan salátában

A seitan saláta egy frissítő, könnyű étel, amelyet friss zöldségekkel és pirított seitannal készítenek. A seitan a vegetáriánus étrendben fontos fehérjeforrás, és egy remek alternatíva a húsos saláták helyett. Az ételt általában citromlével és olívaolajjal ízesítik, ami könnyed és friss ízt ad neki. A saláta gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás azok számára, akik egy tápláló, de könnyű ételt keresnek. A petrezselyem és a fokhagyma friss ízei pedig kiemelik a saláta ízét, és egy igazi nyári étel élvezetét biztosítják.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Seitan
1 db Fejes saláta
2 db Paradicsom
1 db Cukkini
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A seitan szeleteket vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket, amíg aranybarnára nem sülnek.

    Ha a seitan túl száraznak tűnik, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy lágyabbá váljon.

    2

    A salátát mosd meg, majd tépd kisebb darabokra, és tedd egy nagy tálba.

    A fejes saláta jól megőrzi a frissességét, de ha más zöld levelet használsz, mint például rukkolát, annak is finom íze van.

    3

    A paradicsomot vágd fel apró kockákra, és add hozzá a salátához.

    A paradicsom frissessége és nedvessége jól kiegészíti a salátát, így fontos, hogy friss, érett paradicsomot használj.

    4

    A cukkinit vékony karikákra vágd, és szintén add hozzá a salátához.

    A cukkinit nem szükséges megfőzni, nyersen is finom, és könnyed, friss ízt ad a salátának.

    5

    A fokhagymát aprítsd fel, és egy kis tálban keverd össze a citromlével, sóval, borssal, majd öntsd rá a salátára.

    A fokhagyma és citromlé kombinációja friss és fűszeres ízt ad, de ha nem szereted a fokhagyma ízét, csökkentsd az adagot.

    6

    A pirított seitant tedd a salátára, majd alaposan keverd össze, hogy minden összetevő jól eloszoljon.

    A seitan a salátában gazdag fehérjeforrás, és egyben laktatóvá is teszi az ételt.

    7

    Friss petrezselyemmel díszítsd a salátát, és tálald frissen.

    A petrezselyem friss zöld íze még ínycsiklandóbbá teszi a salátát, és szép díszítést ad az ételnek.