Prebiotikus céklás póréhagymás saláta, frissen tálalva, petrezselyemmel megszórva

Prebiotikus céklás póréhagymás saláta

A prebiotikus céklás póréhagymás saláta egy ínycsiklandó és egészséges étel, amely friss, tápláló alapanyagokból készül. A cékla és a póréhagyma kombinációja különleges ízt ad, miközben a méz és az almaecet egy kellemes édes-savanykás ízt biztosít. A saláta gazdag prebiotikumokban, amelyek elősegítik a bélflóra egészségét, így nemcsak finom, hanem jótékony hatással van a szervezetre is. Ez a saláta tökéletes választás lehet egy könnyű, egészséges étkezéshez, vagy egy frissítő kiegészítő ételként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cékla
1 db Póréhagyma
2 ek. Almaecet
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Mustár
1 ek. Méz
1 csipet
1 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg és reszeld le vékony szeletekre vagy kockákra. Tedd egy nagy tálba.

    A cékla reszelése könnyebb, ha egy kicsit megfőzöd előre, így puhább lesz és könnyebben tudod felhasználni.

    2

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd fel vékony karikákra, és add hozzá a céklához.

    A póréhagyma belső része gyakran homokot tartalmaz, így fontos jól megmosni.

    3

    Készítsd el az öntetet: egy tálban keverd össze az almaecetet, olívaolajat, mustárt, mézet, sót és borsot. Alaposan keverd össze, amíg az összes hozzávaló el nem keveredik.

    Az öntet kicsit édesebb lesz, ha több mézet adsz hozzá, de ha savanykásabb ízt szeretnél, csökkentsd a méz mennyiségét.

    4

    Az elkészült öntetet öntsd a reszelt céklás és póréhagymás keverékre, és alaposan keverd össze.

    A salátát úgy érdemes összekeverni, hogy az öntet minden zöldséget egyenletesen bevonjon.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy frissességet és színt adjon a salátának.

    A petrezselymet nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad a salátának. Frissen vágd, hogy megőrizze ízét.