A céklát hámozd meg és reszeld le vékony szeletekre vagy kockákra. Tedd egy nagy tálba.
A cékla reszelése könnyebb, ha egy kicsit megfőzöd előre, így puhább lesz és könnyebben tudod felhasználni.
A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd fel vékony karikákra, és add hozzá a céklához.
A póréhagyma belső része gyakran homokot tartalmaz, így fontos jól megmosni.
Készítsd el az öntetet: egy tálban keverd össze az almaecetet, olívaolajat, mustárt, mézet, sót és borsot. Alaposan keverd össze, amíg az összes hozzávaló el nem keveredik.
Az öntet kicsit édesebb lesz, ha több mézet adsz hozzá, de ha savanykásabb ízt szeretnél, csökkentsd a méz mennyiségét.
Az elkészült öntetet öntsd a reszelt céklás és póréhagymás keverékre, és alaposan keverd össze.
A salátát úgy érdemes összekeverni, hogy az öntet minden zöldséget egyenletesen bevonjon.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, hogy frissességet és színt adjon a salátának.
A petrezselymet nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad a salátának. Frissen vágd, hogy megőrizze ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.