Gado-gado tofuval és tempeh-vel, friss zöldségekkel és mogyorós szósszal

Gado-gado tofuval és tempeh-vel

A Gado-gado egy hagyományos indonéz étel, amely különféle zöldségekből, tofuval és tempeh-vel készült. Az étel gazdag ízvilága és tápláló összetevői miatt nemcsak ínycsiklandó, hanem rendkívül tápláló is. A mogyorós szósz adja meg az étel különleges ízét, amely tökéletesen illik a friss zöldségekkel és a fűszeres tofuval. Az étel az indonéz konyha egyik klasszikusa, és világszerte népszerűvé vált a vegetáriánus és vegán étrendet követők körében.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
150 g Tempeh
100 g Káposzta
2 db Sárgarépa
1 db Uborka
2 db Főtt tojás
1 evőkanál Friss koriander
2 ek. Mogyoróvaj
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Tamarindpaszta
1 tk. Cukor
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut és tempeh-t szeleteld fel. A tofut enyhén nyomd ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet.

    A tempeh-t szeleteld vékonyra, hogy könnyebben átsüljön és ropogósabb legyen.

    2

    A tofut és tempeh-t egy serpenyőben, olívaolajban süsd meg aranybarnára.

    Süsd őket közepes lángon, hogy ne égjenek meg, de szép ropogósra piruljanak.

    3

    A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra, az uborkát pedig szeleteld fel. A káposztát vágd vékony csíkokra.

    A zöldségeket minél vékonyabban vágd, hogy jobban felvegyék a szósz ízét.

    4

    Főzd meg a tojásokat keményre (kb. 10 perc), majd hámozd meg és vágd félbe.

    A tojásokat könnyebben megpucolhatod, ha hideg vízben hűtöd le őket főzés után.

    5

    Készítsd el a szószt: A mogyoróvajat, szójaszószt, tamarindpasztát, cukrot, fokhagymát és egy kevés vizet keverd simára.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet vagy lime levet, hogy hígabb legyen.

    6

    A kész zöldségeket, tofut, tempeht és főtt tojásokat egy tányéron tálald. Locsold meg a mogyorós szósszal és szórd meg friss korianderrel.

    Friss korianderrel vagy pirított földimogyoróval is díszítheted az ételt, hogy extra ízt adjon neki.