A tofut és tempeh-t szeleteld fel. A tofut enyhén nyomd ki, hogy eltávolítsd a felesleges vizet.
A tempeh-t szeleteld vékonyra, hogy könnyebben átsüljön és ropogósabb legyen.
A tofut és tempeh-t egy serpenyőben, olívaolajban süsd meg aranybarnára.
Süsd őket közepes lángon, hogy ne égjenek meg, de szép ropogósra piruljanak.
A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra, az uborkát pedig szeleteld fel. A káposztát vágd vékony csíkokra.
A zöldségeket minél vékonyabban vágd, hogy jobban felvegyék a szósz ízét.
Főzd meg a tojásokat keményre (kb. 10 perc), majd hámozd meg és vágd félbe.
A tojásokat könnyebben megpucolhatod, ha hideg vízben hűtöd le őket főzés után.
Készítsd el a szószt: A mogyoróvajat, szójaszószt, tamarindpasztát, cukrot, fokhagymát és egy kevés vizet keverd simára.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet vagy lime levet, hogy hígabb legyen.
A kész zöldségeket, tofut, tempeht és főtt tojásokat egy tányéron tálald. Locsold meg a mogyorós szósszal és szórd meg friss korianderrel.
Friss korianderrel vagy pirított földimogyoróval is díszítheted az ételt, hogy extra ízt adjon neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.