Esqueixada frissé salátával, tőkehallal, friss korianderrel tálalva

Esqueixada frisée salátával

Az esqueixada egy tradicionális spanyol étel, amely különösen Katalóniában és más tengerparti régiókban népszerű. Eredetileg a halászat során használták fel a sózott halat, amelyet friss zöldségekkel tálaltak. Az étel könnyed és tápláló, a tőkehal gazdag íze pedig remekül harmonizál a ropogós salátával és a friss zöldségekkel. A frissé saláta különleges, ropogós levelei egyedülálló textúrát adnak az ételnek, míg az ecetes öntet frissítő hatást biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sózott tőkehal filé
100 g Frissé saláta
2 db Érett paradicsom
1 db Piros hagyma
4 ek. Olívaolaj
1 ek. Fehér bor ecet
1 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
0.5 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott tőkehalat áztasd be vízbe 12-24 órán keresztül, hogy eltávolítsd a felesleges sót. Ezután szedd szét a halat kisebb darabokra.

    A sózott hal áztatásakor érdemes többször cserélni a vizet, hogy ne legyen túl sós az étel.

    2

    A frissé salátát alaposan mosd meg, és tépd kisebb darabokra. Tedd egy nagy tálba.

    A frissé saláta friss és ropogós, ami tökéletesen passzol a tőkehal ízéhez.

    3

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, a piros hagymát pedig vékony szeletekre. Add hozzá a tálhoz.

    A hagyma vékony szeletelése segít, hogy ne dominálja túlzottan az ízét a salátában.

    4

    A fokhagymát vágd apróra, és keverd el az olívaolajjal, fehér bor ecettel, sóval és borssal. Öntsd rá a salátára.

    A fokhagymás öntethez egy kis citromlé is adható, hogy még frissebb ízt kapjon.

    5

    A tálban lévő salátát alaposan keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.

    Finom mozdulatokkal keverd a salátát, hogy ne törjék össze a frissé levelei.

    6

    Tálald a salátát a tálalóedényben, és szórd meg a tetejét a széttépett tőkehallal, friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss, zöld íze remekül kiemeli a tőkehal és a saláta egyedi ízét.