A sózott tőkehalat áztasd be vízbe 12-24 órán keresztül, hogy eltávolítsd a felesleges sót. Ezután szedd szét a halat kisebb darabokra.
A sózott hal áztatásakor érdemes többször cserélni a vizet, hogy ne legyen túl sós az étel.
A frissé salátát alaposan mosd meg, és tépd kisebb darabokra. Tedd egy nagy tálba.
A frissé saláta friss és ropogós, ami tökéletesen passzol a tőkehal ízéhez.
A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, a piros hagymát pedig vékony szeletekre. Add hozzá a tálhoz.
A hagyma vékony szeletelése segít, hogy ne dominálja túlzottan az ízét a salátában.
A fokhagymát vágd apróra, és keverd el az olívaolajjal, fehér bor ecettel, sóval és borssal. Öntsd rá a salátára.
A fokhagymás öntethez egy kis citromlé is adható, hogy még frissebb ízt kapjon.
A tálban lévő salátát alaposan keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon.
Finom mozdulatokkal keverd a salátát, hogy ne törjék össze a frissé levelei.
Tálald a salátát a tálalóedényben, és szórd meg a tetejét a széttépett tőkehallal, friss korianderrel díszítve.
A koriander friss, zöld íze remekül kiemeli a tőkehal és a saláta egyedi ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.