Sunomono polippal, friss japán saláta

Sunomono polippal

A Sunomono egy hagyományos japán étel, amely friss zöldségekből és tenger gyümölcseiből készül. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és tökéletes választás mindenféle tenger gyümölcseivel készült étkezéshez. Az öntet savanykás, édes és sós ízek tökéletes harmóniáját adja, míg a ropogós zöldségek és a lágy polip frissességet biztosítanak. A Sunomono különböző variációkban készíthető, de a polippal készült változata az egyik legnépszerűbb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Polip
1 db Cukkini
1 db Uborka
50 ml Rizsvinegar
1 tk. Cukor
1 csipet
1 ek. Seszámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A polipot alaposan főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ez általában 45-60 percet vesz igénybe. Miután kész, szeleteld vékonyra.

    A polip puhaságát egy kis ecetes víz hozzáadásával segítheted elő, így még finomabb lesz.

    2

    A cukkinit és az uborkát vékony szeletekre vágd. Ha szeretnéd, a cukkinit enyhén sózd, hogy a felesleges víz távozzon belőle.

    A zöldségek frissessége és roppanóssága a kulcs, ezért ne hagyd őket túl sokáig a vízben.

    3

    Készítsd el az öntetet: keverd össze a rizsvinegar-t, cukrot, sót, és alaposan keverd, amíg a cukor feloldódik.

    Ha szeretnéd, egy kevés mirint is hozzáadhatsz, hogy még ízletesebb legyen az öntet.

    4

    A zöldségeket és a polipot keverd össze egy tálban, majd öntsd rá az elkészített öntetet.

    Ha szeretnéd, a zöldségeket előre is marinálhatod az öntetben, hogy intenzívebb ízt kapjanak.

    5

    Szórd meg a sunomono-t pörkölt szezámmaggal, és tálald frissen.

    A szezámmagok pörkölése fokozza az ízüket, így érdemes előre megpirítani őket.