A polipot alaposan főzd meg sós vízben, amíg megpuhul. Ez általában 45-60 percet vesz igénybe. Miután kész, szeleteld vékonyra.
A polip puhaságát egy kis ecetes víz hozzáadásával segítheted elő, így még finomabb lesz.
A cukkinit és az uborkát vékony szeletekre vágd. Ha szeretnéd, a cukkinit enyhén sózd, hogy a felesleges víz távozzon belőle.
A zöldségek frissessége és roppanóssága a kulcs, ezért ne hagyd őket túl sokáig a vízben.
Készítsd el az öntetet: keverd össze a rizsvinegar-t, cukrot, sót, és alaposan keverd, amíg a cukor feloldódik.
Ha szeretnéd, egy kevés mirint is hozzáadhatsz, hogy még ízletesebb legyen az öntet.
A zöldségeket és a polipot keverd össze egy tálban, majd öntsd rá az elkészített öntetet.
Ha szeretnéd, a zöldségeket előre is marinálhatod az öntetben, hogy intenzívebb ízt kapjanak.
Szórd meg a sunomono-t pörkölt szezámmaggal, és tálald frissen.
A szezámmagok pörkölése fokozza az ízüket, így érdemes előre megpirítani őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.