Sunomono polippal, friss japĂĄn salĂĄta

Sunomono polippal

A Sunomono egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amely friss zöldsĂ©gekbƑl Ă©s tenger gyĂŒmölcseibƑl kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel egyszerƱ, de rendkĂ­vĂŒl Ă­zletes, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs mindenfĂ©le tenger gyĂŒmölcseivel kĂ©szĂŒlt Ă©tkezĂ©shez. Az öntet savanykĂĄs, Ă©des Ă©s sĂłs Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄjĂĄt adja, mĂ­g a ropogĂłs zöldsĂ©gek Ă©s a lĂĄgy polip frissessĂ©get biztosĂ­tanak. A Sunomono kĂŒlönbözƑ variĂĄciĂłkban kĂ©szĂ­thetƑ, de a polippal kĂ©szĂŒlt vĂĄltozata az egyik legnĂ©pszerƱbb.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Polip
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 1 db Uborka
⭕ 50 ml Rizsvinegar
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 ek. Seszámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A polipot alaposan fƑzd meg sĂłs vĂ­zben, amĂ­g megpuhul. Ez ĂĄltalĂĄban 45-60 percet vesz igĂ©nybe. MiutĂĄn kĂ©sz, szeleteld vĂ©konyra.

    A polip puhasĂĄgĂĄt egy kis ecetes vĂ­z hozzĂĄadĂĄsĂĄval segĂ­theted elƑ, Ă­gy mĂ©g finomabb lesz.

    2

    A cukkinit Ă©s az uborkĂĄt vĂ©kony szeletekre vĂĄgd. Ha szeretnĂ©d, a cukkinit enyhĂ©n sĂłzd, hogy a felesleges vĂ­z tĂĄvozzon belƑle.

    A zöldsĂ©gek frissessĂ©ge Ă©s roppanĂłssĂĄga a kulcs, ezĂ©rt ne hagyd Ƒket tĂșl sokĂĄig a vĂ­zben.

    3

    Készítsd el az öntetet: keverd össze a rizsvinegar-t, cukrot, sót, és alaposan keverd, amíg a cukor feloldódik.

    Ha szeretnéd, egy kevés mirint is hozzåadhatsz, hogy még ízletesebb legyen az öntet.

    4

    A zöldségeket és a polipot keverd össze egy tålban, majd öntsd rå az elkészített öntetet.

    Ha szeretnĂ©d, a zöldsĂ©geket elƑre is marinĂĄlhatod az öntetben, hogy intenzĂ­vebb Ă­zt kapjanak.

    5

    Szórd meg a sunomono-t pörkölt szezåmmaggal, és tålald frissen.

    A szezĂĄmmagok pörkölĂ©se fokozza az Ă­zĂŒket, Ă­gy Ă©rdemes elƑre megpirĂ­tani Ƒket.