Leipäjuusto saláta dióval és paradicsommal

Leipäjuusto salátában feta helyett

A Leipäjuusto saláta a finn konyha egyik egyszerű, de ínycsiklandó ételének számít. A Leipäjuusto sajt, amely egy finom, enyhén sós ízű sajt, Finnország szimbolikus alapanyaga. A saláta remek választás nemcsak hétköznapi étkezésekre, hanem vendégek fogadására is. Az ínycsiklandó dió és a friss zöldségek egyedi textúrát és ízharmóniát adnak a fogásnak. A saláta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, miközben egészséges és tápláló. Az ételt akár egy hideg téli napon is élvezhetjük, amikor egy könnyed, friss ételre van szükségünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Leipäjuusto sajt
150 g Friss saláta (pl. rukola, jégsaláta)
150 g Cseresznyeparadicsom
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Balsamikus ecet
50 g Dió
1 tk. Méz
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a salátával: Mosd meg és szárítsd meg alaposan a zöldségeket. Ha szükséges, tépkedd vagy vágd apróra a salátaleveleket.

    A saláta frissessége nagyon fontos. Ha nincs salátaszárító, egy tiszta konyharuhával is meg tudod szárítani a leveleket.

    2

    A cseresznyeparadicsomokat vágd félbe vagy negyedekre, attól függően, hogy milyen méretűek. Tedd őket a salátalevelek mellé.

    A paradicsomot ne vágd túl apróra, mert így jobban érvényesülnek az ízek és a színek is szebbek a salátában.

    3

    A Leipäjuusto sajtot szeleteld fel vékony darabokra, majd helyezd a salátára. A sajt az édes és sós ízek közötti tökéletes egyensúlyt adja.

    A Leipäjuusto sajtot érdemes enyhén megolvasztani egy serpenyőben, így még ínycsiklandóbbá válik a saláta.

    4

    A diót darabold fel és tedd a salátára. Az ízek harmonizálása érdekében érdemes egy kicsit megpörkölni a diót a serpenyőben.

    A pörkölt dió egy plusz ropogós textúrát ad a salátának. Ne hagyd sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.

    5

    Készítsd el a dresszinget: egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a balsamikus ecetet, a mézet, a sót és a borsot.

    A dresszinget mindig frissen készítsd el, hogy ne veszítse el az ízeket.

    6

    Öntsd a dresszinget a salátára, majd alaposan forgasd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen bevonódjon.

    A salátát ne keverd túl erősen, hogy a paradicsom és a sajt ne zúzódjon össze.