Kezdd a salátával: Mosd meg és szárítsd meg alaposan a zöldségeket. Ha szükséges, tépkedd vagy vágd apróra a salátaleveleket.
A saláta frissessége nagyon fontos. Ha nincs salátaszárító, egy tiszta konyharuhával is meg tudod szárítani a leveleket.
A cseresznyeparadicsomokat vágd félbe vagy negyedekre, attól függően, hogy milyen méretűek. Tedd őket a salátalevelek mellé.
A paradicsomot ne vágd túl apróra, mert így jobban érvényesülnek az ízek és a színek is szebbek a salátában.
A Leipäjuusto sajtot szeleteld fel vékony darabokra, majd helyezd a salátára. A sajt az édes és sós ízek közötti tökéletes egyensúlyt adja.
A Leipäjuusto sajtot érdemes enyhén megolvasztani egy serpenyőben, így még ínycsiklandóbbá válik a saláta.
A diót darabold fel és tedd a salátára. Az ízek harmonizálása érdekében érdemes egy kicsit megpörkölni a diót a serpenyőben.
A pörkölt dió egy plusz ropogós textúrát ad a salátának. Ne hagyd sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg.
Készítsd el a dresszinget: egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a balsamikus ecetet, a mézet, a sót és a borsot.
A dresszinget mindig frissen készítsd el, hogy ne veszítse el az ízeket.
Öntsd a dresszinget a salátára, majd alaposan forgasd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen bevonódjon.
A salátát ne keverd túl erősen, hogy a paradicsom és a sajt ne zúzódjon össze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.