Prebiotikus céklás-almás zöldségsaláta tálalva petrezselyemmel

Prebiotikus céklás-almás zöldségsaláta

A Prebiotikus céklás-almás zöldségsaláta egy frissítő, egészséges étel, amely a prebiotikus rostokban gazdag céklát és almát kombinál. A céklát sokáig csak salátákban és főzelékekben használták, de manapság már szinte minden étkezésbe beépíthető. A saláta friss és üdítő íze segít a bélflóra karbantartásában, miközben tápanyagokban gazdag. A méz és citrom kombinációja az öntetben frissítő ízt ad, míg a petrezselyem extra vitaminokat biztosít. A recept gyorsan elkészíthető és bárki számára ideális étkezési választás lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cékla
1 db Alma
1 db Sárgarépa
1 csokor Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Fehér borecet
1 ek. Méz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, majd reszeld finomra. Az almát is hámozd meg, majd vékony szeletekre vágd.

    A cékla reszelésekor érdemes kesztyűt viselni, mert a leve erősen festhet.

    2

    A sárgarépát is reszeld le. Az összes zöldséget tedd egy nagyobb tálba.

    A sárgarépa frissessége fontos, hogy ropogós maradjon a salátában.

    3

    A citromlevet, az olívaolajat, a borecetet és a mézet keverd össze egy kis tálban. Ízesítsd sóval és fekete borssal.

    A méz és citrom kombinációja frissít, de ha szeretnéd, adhatunk hozzá egy csipetnyi cayenne borsot is a pikánsabb ízért.

    4

    A salátát öntsd le a kész öntettel, majd alaposan keverd össze, hogy minden zöldség egyenletesen bevonódjon.

    A salátát érdemes legalább 15-20 percig állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem friss íze szépen kiemeli a saláta zöldségességét.