A céklát hámozd meg, majd reszeld finomra. Az almát is hámozd meg, majd vékony szeletekre vágd.
A cékla reszelésekor érdemes kesztyűt viselni, mert a leve erősen festhet.
A sárgarépát is reszeld le. Az összes zöldséget tedd egy nagyobb tálba.
A sárgarépa frissessége fontos, hogy ropogós maradjon a salátában.
A citromlevet, az olívaolajat, a borecetet és a mézet keverd össze egy kis tálban. Ízesítsd sóval és fekete borssal.
A méz és citrom kombinációja frissít, de ha szeretnéd, adhatunk hozzá egy csipetnyi cayenne borsot is a pikánsabb ízért.
A salátát öntsd le a kész öntettel, majd alaposan keverd össze, hogy minden zöldség egyenletesen bevonódjon.
A salátát érdemes legalább 15-20 percig állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel.
A petrezselyem friss íze szépen kiemeli a saláta zöldségességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.