A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.
A rizs öblítése elengedhetetlen, hogy a főzés során ne legyen túl ragacsos.
A sasage babot egy tálban áztasd be vízbe 1-2 órára, majd szűrd le és tedd félre.
Ha nincs elég időd, gyorsítani is tudsz, ha forró vízben áztatod 30 percig.
A hagymát vágd fel apróra, és egy serpenyőben, szezámolajon pirítsd meg aranybarnára.
A hagyma pirítása segít kihozni az édes ízeket és gazdagítja az étel ízét.
Add hozzá a szójaszószt és a mirint, majd öntsd hozzá a rizst és a sasage babot a serpenyőbe. Keverd össze alaposan.
A szójaszósz és mirin keveréke édes-sós ízt ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl sós.
Öntsd hozzá a vizet és fedd le. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.
Ha szükséges, pótold a vizet főzés közben, hogy ne égjen le a rizs.
A főzés végén szórd meg szezámmaggal, és friss borssal tálald.
A szezámmag extra ízt ad és gazdagítja az ételt, míg a bors frissességet ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.