Sekihan sasage babbal, gazdag rizses étel, friss szezámmaggal díszítve

Sekihan sasage babbal

A Sekihan egy hagyományos japán étel, amely rizst főz sós babbal és szójaszószos szószban. Az ételt gyakran tálalják ünnepi étkezéseken és különleges alkalmakkor. A szezámmag és a rizs kombinációja gazdag ízt ad, míg a mirin és szójaszósz egy kellemes, édes-sós ízt biztosít. A Sekihan sasage babbal egy modern csavart ad ehhez az ételhez, miközben megőrzi annak tradicionális ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sasage bab
300 g Fehér rizs
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 db Hagyma
1 tk. Szezámolaj
2 ek. Szezámmag
600 ml Víz
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt.

    A rizs öblítése elengedhetetlen, hogy a főzés során ne legyen túl ragacsos.

    2

    A sasage babot egy tálban áztasd be vízbe 1-2 órára, majd szűrd le és tedd félre.

    Ha nincs elég időd, gyorsítani is tudsz, ha forró vízben áztatod 30 percig.

    3

    A hagymát vágd fel apróra, és egy serpenyőben, szezámolajon pirítsd meg aranybarnára.

    A hagyma pirítása segít kihozni az édes ízeket és gazdagítja az étel ízét.

    4

    Add hozzá a szójaszószt és a mirint, majd öntsd hozzá a rizst és a sasage babot a serpenyőbe. Keverd össze alaposan.

    A szójaszósz és mirin keveréke édes-sós ízt ad az ételnek, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl sós.

    5

    Öntsd hozzá a vizet és fedd le. Főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.

    Ha szükséges, pótold a vizet főzés közben, hogy ne égjen le a rizs.

    6

    A főzés végén szórd meg szezámmaggal, és friss borssal tálald.

    A szezámmag extra ízt ad és gazdagítja az ételt, míg a bors frissességet ad neki.