Semlor matcha krémmel tálalva

Semlor matcha krémmel

A Semlor egy hagyományos svéd édesség, amelyet főként húshagyó kedd környékén fogyasztanak. A tradicionális receptben tejszínhabbal töltik meg, de ebben a modern változatban matcha krémet használunk, amely egy friss és egyedi ízt ad a süteménynek. A mandulaforgács a tetején extra ropogósságot biztosít, míg a matcha krém gazdag és krémes textúrát ad az ételnek.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
25 g Friss élesztő
50 g Cukor
250 ml Tej
50 g Vaj
1 db Tojás
1 csipet
200 ml Friss tejszín
1 ek. Matcha por
1 tk. Vaníliás cukor
50 g Mandulaforgács

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt langyos tejben és cukorral felfuttatjuk.

    A felfuttatás segít, hogy a tészta lazább és könnyebb legyen.

    2

    A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojást.

    Fontos, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk.

    3

    A tésztát simára gyúrjuk, majd letakarva kelesztjük 1 órán keresztül.

    A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.

    4

    Miután a tészta megkelt, formázz belőle kis gombócokat, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A gombócoknak egyenletesnek kell lenniük, hogy egyformán süljenek.

    5

    Süsd 180°C-on 12-15 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

    Ha a tészta már felpuffadt és aranybarna, akkor biztosan kész.

    6

    A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a matcha port és a vaníliás cukrot.

    A matcha por egy friss, zöld színt és egyedi ízt ad a krémnek.

    7

    A kész bunokat vágd fel a tetejüknél, töltsd meg a matcha krémmel, majd tedd vissza a tetejüket.

    A krémet egy csillagcsövező segítségével is szebben tálalhatod.

    8

    Szórj mandulaforgácsot a tetejére, és tálald frissen.

    A mandulaforgács extra ropogósságot ad a semlorhoz.