Az élesztőt langyos tejben és cukorral felfuttatjuk.
A felfuttatás segít, hogy a tészta lazább és könnyebb legyen.
A lisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat és a tojást.
Fontos, hogy az összes hozzávalót jól összekeverjük, hogy sima tésztát kapjunk.
A tésztát simára gyúrjuk, majd letakarva kelesztjük 1 órán keresztül.
A tésztát meleg helyen keleszd, hogy gyorsabban megkeljen.
Miután a tészta megkelt, formázz belőle kis gombócokat, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A gombócoknak egyenletesnek kell lenniük, hogy egyformán süljenek.
Süsd 180°C-on 12-15 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
Ha a tészta már felpuffadt és aranybarna, akkor biztosan kész.
A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a matcha port és a vaníliás cukrot.
A matcha por egy friss, zöld színt és egyedi ízt ad a krémnek.
A kész bunokat vágd fel a tetejüknél, töltsd meg a matcha krémmel, majd tedd vissza a tetejüket.
A krémet egy csillagcsövező segítségével is szebben tálalhatod.
Szórj mandulaforgácsot a tetejére, és tálald frissen.
A mandulaforgács extra ropogósságot ad a semlorhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.