Shiro yakitori csirke belsőség pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Shiro yakitori (csirke belsőség)

A Shiro yakitori egy japán étel, amely csirke belsőségből készül. A csirke belsőségei gazdag ízvilágúak, és különleges textúrával rendelkeznek. A marinád, amely szójaszószból, mirinből és cukorból áll, kiemeli az étel ízét, miközben a grillezés során finoman karamellizálódik. A Shiro yakitori a japán éttermek és utcai árusok közkedvelt fogása, melyet sokan választanak a gazdag ízek és különleges textúra miatt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke belsőség
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke belsőségeket alaposan megmosod, és szükség szerint felvágod kisebb darabokra.

    A csirke belsőségei jól átveszik a marinád ízét, de fontos, hogy friss alapanyagokat használj.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke belsőségekre. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a hús átvegye az ízeket.

    A csirke belsőségei nagyon jól marinálódnak, így hagyd állni legalább 20 percig, de akár hosszabb ideig is.

    3

    A csirke belsőségeket tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy könnyen átsüljenek.

    A pálcikák áztatása segít elkerülni, hogy megégjenek a grillen.

    4

    Grillezd a csirke belsőségeket közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódnak és enyhén ropogósak lesznek.

    A csirke belsőségeket gyorsan sütjük, ügyelj arra, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a belsőségeknek.