Shurpa köménnyel tálalva

Shurpa köménnyel

A Shurpa egy tradicionális közép-ázsiai étel, amely gazdag ízekkel rendelkezik. Az ételt általában különféle húsokkal és zöldségekkel készítik, de a kömény és a koriander adja meg a levest az igazi ízét. Az Uzbek konyhában szinte minden étkezés részét képezi, különösen hideg időszakokban, mivel a meleg és gazdag leves remekül felmelegíti a testet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darabolva)
1 db Hagyma
2 db Sárgarépa
200 g Káposzta
1 tk. Kömény
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst alaposan mosd meg és darabold fel.

    Használj csirkecombot vagy mellrészt, hogy az íz gazdag legyen.

    2

    A hagymát vágd apróra, a sárgarépát pedig karikákra szeleteld.

    Ha szeretnéd, a sárgarépát hosszabb darabokra is vághatod.

    3

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd add hozzá a csirkehúst, hagymát, sárgarépát és a káposztát.

    Használj egy nagy fazekat, hogy minden hozzávaló kényelmesen elférjen.

    4

    Hozd felforra a levest, majd add hozzá a fokhagymát, köményt, koriandert, sót és borsot.

    A kömény és a koriander adják a leves különleges ízét, ne hagyd ki őket!

    5

    Lassú tűzön főzd a levest 40-45 percig, amíg a hús megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, további fűszereket is adhatsz hozzá, mint például gyömbért vagy babérlevelet.

    6

    Tálald a forró shurpát, és szórd meg friss korianderrel.

    A friss koriander még jobban kiemeli a leves frissességét.