Sinigang túrós, hal és zöldségek egy tálban, friss korianderrel és limónádéval díszítve

Sinigang túrós

A sinigang egy tradicionális filippínó leves, amely a helyi konyha alapvető étele. A sinigang túrós egy egyedi változata a klasszikus levesnek, amelyet túróval gazdagítanak, hogy egy lágyabb, krémesebb textúrát érjenek el. Az étel fűszeres és savanykás ízvilága a friss korianderrel, a fodormentával és a limonádéval még inkább kiemelkedik. Ez az étel a friss, könnyed ételek kedvelőinek ajánlott, és tökéletes választás a nyári napokon.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Túró
1 l Víz
400 g Hal (pl. tilápia)
2 db Kápia paprika
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Tamari szójaszósz
1 db Limó
1 ág Fodormenta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vizet forraljuk fel egy nagy fazékban, majd adjuk hozzá a halat és főzzük 10 percig, hogy a hal megpuhuljon. Ezután vegyük ki és tegyük félre.

    A halat sose főzzük túl, mert könnyen szétmállik, ha túl sokáig főzzük.

    2

    A kápia paprikákat és a paradicsomokat vágjuk fel, a hagymát és a fokhagymát pedig finomra aprítjuk.

    A kápia paprika édes és enyhén fűszeres, ami tökéletesen illik a sinigang ízvilágához.

    3

    A fazékban lévő leveshez adjuk hozzá a felaprított paprikákat, paradicsomokat, hagymát, fokhagymát, és főzzük még 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A paradicsom és paprika keveréke gazdagítja az ételt, és savanykás ízt ad a levesnek.

    4

    Adjuk hozzá a tamari szójaszószt, sót és borsot, majd ízesítsük a levest, hogy tökéletes legyen a fűszerezés.

    A tamari szójaszósz gazdag ízt ad, és tökéletesen illik a halhoz és a zöldségekhez.

    5

    A túrót tedd a levesbe, és főzd tovább, hogy egy krémesebb textúrát kapjunk.

    A túró egyedi, lágy ízt ad a sinigangnak, ami különlegessé teszi.

    6

    Tálalás előtt locsoljunk rá friss limonádét, és szórjuk meg friss korianderrel és fodormentával.

    A friss limó és a koriander remekül kiegészítik a leves savanykás ízét, a fodormenta pedig frissítő hatással bír.