Sinigang zöldséges, tápláló indiai leves friss korianderrel díszítve

Sinigang zöldséges

A Sinigang egy hagyományos indiai leves, amelyet gyakran friss zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. Az ínycsiklandó savanykás leves a lime és a sinigang por keverékéből nyeri egyedi ízét. Az étel igazi komfort étel, amely jól illik bármelyik étkezéshez, különösen hűvös napokon, amikor egy meleg, frissítő levesre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Zöldbab
1 db Édesburgonya
100 g Fehér káposzta
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
2 db Zöld chili
2 ek. Lime leve
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
1 cs. Sinigang por
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (zöldbab, édesburgonya, fehér káposzta) tisztítsd meg és vágd fel kis darabokra.

    Az édesburgonyát vágd hasonló méretű darabokra, hogy egyenletesen főjön.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomokat pedig keresztben vágd be, hogy könnyebben kioldódjanak az ízek.

    A paradicsom bekarcolása segíti a gyorsabb főzést és jobban kihozza az ízeket.

    3

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesednek.

    A fokhagyma illatát fokozhatod, ha kicsit pirítod, de ügyelj, hogy ne égjen meg.

    4

    Ezután add hozzá a paradicsomot és a zöld chilipaprikát, majd főzd őket 5-7 percig, hogy a paradicsomok szétessenek és az ízek jól összeérjenek.

    A chili fokozza a leves pikáns ízét, ha szereted a csípőset, akkor nyugodtan hagyhatod benne a magokat is.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és tedd bele a zöldségeket. Főzd 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldbab és az édesburgonya gyorsan megpuhulnak, így ne főzd túl őket, hogy ne veszítsenek az állagukból.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a sinigang port, a lime levét, sót és borsot. Keverd össze, és hagyd forrni még 5 percig.

    A lime leve friss ízt ad, és segít kiegyensúlyozni az ízeket.

    7

    Tálald a levest friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze kiemeli a leves fűszerességét, így mindenképp friss koriandert használj a tálaláshoz.