Skagenröra krémsajttal tálalva pitakenyéren

Skagenröra krémsajttal

A Skagenröra, más néven skandináv halas saláta, az egyik legismertebb étel Svédországban. Eredetileg füstölt halból, friss zöldségekből és krémsajtból készült, és gyorsan a svéd konyha egyik klasszikusává vált. Az ételt tradicionálisan pitakenyéren vagy ropogós kenyéren tálalják. Az ínycsiklandó krémsajt és a füstölt lazac keveréke friss, enyhén pikáns ízeket ad, amelyek tökéletesek egy könnyű étkezéshez vagy előételhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt lazac
100 g Krémsajt
2 db Főtt tojás
1 ek. Friss kapor
1 tk. Citromlé
1 ek. Torma
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors
1 csipet Friss pirospaprika
4 db Pita kenyér vagy ropogós kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt lazacot vágjuk apró darabokra, majd helyezzük egy tálba.

    A füstölt lazac apróra vágása segít, hogy az ízek könnyebben összeérjenek.

    2

    A főtt tojásokat is apróra vágjuk, és hozzáadjuk a lazachoz.

    Ha kemény tojást használsz, érdemes őket előre főzni és lehűteni.

    3

    A krémsajtot, tormát, citromlevet, friss kaprot, fekete borsot és pirospaprikát keverjük hozzá a lazacos keverékhez.

    A torma és a citromlé frissítik az ételt, a kapor pedig egy különleges ízt ad.

    4

    Jól keverjük össze az összes hozzávalót, és ízlés szerint sózzuk.

    A sót fokozatosan adagoljuk, hogy elkerüljük a túl sós ízt.

    5

    A kész Skagenrörát tálaljuk pirított pitakenyéren vagy ropogós kenyéren, és friss kaporral díszítve tálaljuk.

    A friss kapor nemcsak ízesíti, hanem szép zöld színt is ad a tálalásnak.