A krémes sajtot keverd össze a tejföllel, citromlével, sóval és borssal, hogy sima, könnyen kenhető alapkrémet kapj.
A legjobb állag érdekében használd kézi habverőt vagy botmixert.
Az avokádót vágd félbe, magozd ki, kanalazd ki a húsát és pépesítsd. Keverd hozzá az alapkrém feléhez.
Cseppents rá kevés extra citromlevet, hogy ne barnuljon meg a krém.
Az uborkát szeleteld nagyon vékonyra, a díszítéshez és a töltelékhez is használd fel.
Uborkaszeletelőt vagy mandolint használva szép, egyforma szeleteket kapsz.
Fektesd le az első réteg kenyeret 4 szeletből. Kend meg avokádós krémmel, majd helyezz rá egy sor uborkaszeletet.
A rétegek egyenletes elosztásához hasznos, ha előre elrendezed a szeleteket.
Fedd le újabb kenyérréteggel, majd ismételd meg a krémezést és uborkázást. A tetejére is tegyél kenyeret.
A középső réteget kicsit nyomd le, így nem csúsznak szét a rétegek.
A maradék alapkrémmel vond be kívülről a tortát: oldalát és tetejét is simítsd el.
A sima felülethez használj spatulát vagy hosszú kenőkést.
Díszítsd salátalevéllel az oldalát, a tetejére pedig rendezd el körkörösen az uborkaszeleteket.
A díszítéshez használt uborka legyen szárazra törölve, hogy ne áztassa el a krémet.
Fedd le fóliával és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtés segít abban is, hogy szépen lehessen szeletelni a tortát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.