Avokádóval és uborkával rétegezett Smörgåstårta salátával díszítve

Smörgåstårta avokádóval és uborkával

A Smörgåstårta – azaz a svéd szendvicstorta – friss, hűtött előétel, amely látványos megjelenésével és finom ízeivel méltán vált ünnepi kedvenccé Észak-Európában. A skandináv országokban gyakran tálalják keresztelőkön, ballagásokon vagy nyári ünnepeken. Az avokádóval és uborkával készült változat a modern, egészségtudatos változata a klasszikus receptnek, könnyedebb és zöldségekben gazdag. A krémes avokádó tökéletesen harmonizál a tejfölös alapkrémmel, az uborka pedig friss ropogósságot ad a rétegeknek. A torta nemcsak ízletes, hanem dekoratív is – tökéletes választás, ha egy különleges, mégis egyszerűen elkészíthető étellel szeretnéd elkápráztatni vendégeidet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
1640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
12 db Fehér kenyér szeletelve (héj nélkül)
200 g Krémes sajt
150 g Tejföl
2 db Érett avokádó
1 db Uborka
1 ek. Friss citromlé
4 levél Fejes saláta
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A krémes sajtot keverd össze a tejföllel, citromlével, sóval és borssal, hogy sima, könnyen kenhető alapkrémet kapj.

    A legjobb állag érdekében használd kézi habverőt vagy botmixert.

    2

    Az avokádót vágd félbe, magozd ki, kanalazd ki a húsát és pépesítsd. Keverd hozzá az alapkrém feléhez.

    Cseppents rá kevés extra citromlevet, hogy ne barnuljon meg a krém.

    3

    Az uborkát szeleteld nagyon vékonyra, a díszítéshez és a töltelékhez is használd fel.

    Uborkaszeletelőt vagy mandolint használva szép, egyforma szeleteket kapsz.

    4

    Fektesd le az első réteg kenyeret 4 szeletből. Kend meg avokádós krémmel, majd helyezz rá egy sor uborkaszeletet.

    A rétegek egyenletes elosztásához hasznos, ha előre elrendezed a szeleteket.

    5

    Fedd le újabb kenyérréteggel, majd ismételd meg a krémezést és uborkázást. A tetejére is tegyél kenyeret.

    A középső réteget kicsit nyomd le, így nem csúsznak szét a rétegek.

    6

    A maradék alapkrémmel vond be kívülről a tortát: oldalát és tetejét is simítsd el.

    A sima felülethez használj spatulát vagy hosszú kenőkést.

    7

    Díszítsd salátalevéllel az oldalát, a tetejére pedig rendezd el körkörösen az uborkaszeleteket.

    A díszítéshez használt uborka legyen szárazra törölve, hogy ne áztassa el a krémet.

    8

    Fedd le fóliával és tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés segít abban is, hogy szépen lehessen szeletelni a tortát.