Smörgåstårta lazacrózsákkal díszítve, friss kaporral és céklaléval

Smörgåstårta lazacrózsákkal díszítve

A Smörgåstårta egy hagyományos svéd étel, amely a skandináv konyha egyik legismertebb fogása. Az étel több rétegből áll, és a rétegek között krémes hozzávalók találhatók, mint a krémsajt és a füstölt lazac. Eredetileg ünnepi alkalmakkor tálalták, de ma már gyakran előételként vagy akár főételként is fogyasztják. A lazacrózsák és a friss zöldségek díszítése még különlegesebbé teszik ezt a finom ételt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
10 szelet Teljes kiőrlésű kenyér
200 g Füstölt lazac
200 g Krémsajt
100 g Tejföl
1 tk. Citromlé
2 ek. Friss kapor
1 tk. Torma
0.5 tk. Fekete bors
1 db Vöröshagyma
2 ek. Céklalé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krémsajtot keverd össze a tejföllel, citromlével, tormával és fekete borssal. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés sót.

    A krémsajt és tejföl kombinációja krémes állagot ad, míg a torma pikáns ízt kölcsönöz a keveréknek.

    2

    A kenyérszeletek egyik oldalát kend meg a kész krémes keverékkel. Helyezd őket egy nagy tálra, hogy rétegezd őket egymásra, mint egy torta.

    Minden egyes kenyérszeletet alaposan kenj meg, hogy a torta egyenletesen elosztott legyen.

    3

    Ismételd a rétegezést, amíg az összes kenyér és krém el nem fogy. A tetejére egy vékony réteg krémet kenj, hogy sima felületet kapj a díszítéshez.

    A rétegek közötti kenés legyen egyenletes, hogy szép, rendezett tortát kapj.

    4

    A füstölt lazacot vágd kisebb darabokra, és a krém tetejére helyezd el őket, hogy lazacrózsákat formázz. A maradék lazacot apró csíkokra vághatod és az oldalakra díszítésként elhelyezheted.

    A lazacrózsák különleges megjelenést adnak a tortának, és étvágygerjesztőek lesznek a vendégek számára.

    5

    A tetejére friss kaprot és vékony szeletekre vágott vöröshagymát szórj, hogy egy szép, friss színt és ízt adj a tortának.

    A kapor és a hagyma frissítő íze jól kiegészíti a füstölt lazac gazdag ízét.

    6

    A kész Smörgåstårtát céklaléval finoman meglocsolhatod, hogy extra színt és ízt adjon a díszítéshez.

    A céklalé nemcsak színt ad, hanem egy kis földes ízt is hoz a tortába, ami remekül illik a lazachoz.

    7

    Hűtsd le a Smörgåstårtát a hűtőben legalább 1-2 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek, és könnyebben szeletelhető legyen.

    A hűtés során a torta ízei még inkább összeérnek, és könnyebben szeletelhető lesz.