Smörgåstårta uborkaszeletekkel és kaporral dekorálva, skandináv ízekkel tálalva

Smörgåstårta uborkaszeletekkel és kaporral dekorálva

A smörgåstårta egy híres svéd étel, amely hideg szendvicsekből és gazdag, krémes töltelékekből áll. A smörgåstårtát sokféleképpen variálhatjuk, de a friss uborka és kapor igazán különlegessé teszi. Eredetileg születésnapi ételként készült, de ma már mindenféle ünnepi alkalomra előszeretettel készítik. A lazacos változat különösen népszerű, mivel a lazac és a friss zöldségek harmonikusan kiegészítik egymást.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
10 szelet Fehér kenyér
200 g Füstölt lazac
200 g Krémsajt
100 g Majonéz
1 db Uborka
2 ek. Friss kapor
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A kenyérszeleteket helyezd el egy nagy tálcán vagy tálaló tányéron. A szeleteket vékonyan kend meg krémsajttal.

    A krémsajt egyenletes eloszlatásához érdemes egy spatulát használni, hogy a kenyér ne sérüljön meg.

    2

    A füstölt lazacot vágd kisebb darabokra, és helyezd a kenyérre. A lazac friss ízét a kapor és a citromlé remekül kiemeli.

    A füstölt lazacot ne aprítsd túl kicsire, így megőrzi ízét és textúráját.

    3

    A majonézt és a krémsajtot keverd össze egy tálban, majd ízesítsd sóval, borssal és citromlével.

    A majonéz és krémsajt keveréke adja meg a smörgåstårta krémes alapját, és segít összetartani az ételt.

    4

    Az uborkát vágd vékony szeletekre, majd rakd a lazacos rétegre. A friss kaprot szórd rá az uborkára, hogy friss ízt adjon a süteménynek.

    A friss kapor a smörgåstårta egyik fontos ízesítője, ne hagyd ki, mert igazán különlegessé teszi.

    5

    A szendvicset hajtsd félbe, majd ismét rakj rá egy réteg krémsajtos-majonézes keveréket, és az egész réteget borítsd be uborkaszeletekkel és kaporral.

    A rétegek kialakításakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy az ízek egyensúlyban maradjanak.

    6

    A smörgåstårtát hűtőbe tedd egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald hidegen, friss kaporral díszítve.

    Minél tovább pihenteted, annál ízesebb lesz, mivel az összetevők jobban összeérnek.