A kenyérszeleteket helyezd el egy nagy tálcán vagy tálaló tányéron. A szeleteket vékonyan kend meg krémsajttal.
A krémsajt egyenletes eloszlatásához érdemes egy spatulát használni, hogy a kenyér ne sérüljön meg.
A füstölt lazacot vágd kisebb darabokra, és helyezd a kenyérre. A lazac friss ízét a kapor és a citromlé remekül kiemeli.
A füstölt lazacot ne aprítsd túl kicsire, így megőrzi ízét és textúráját.
A majonézt és a krémsajtot keverd össze egy tálban, majd ízesítsd sóval, borssal és citromlével.
A majonéz és krémsajt keveréke adja meg a smörgåstårta krémes alapját, és segít összetartani az ételt.
Az uborkát vágd vékony szeletekre, majd rakd a lazacos rétegre. A friss kaprot szórd rá az uborkára, hogy friss ízt adjon a süteménynek.
A friss kapor a smörgåstårta egyik fontos ízesítője, ne hagyd ki, mert igazán különlegessé teszi.
A szendvicset hajtsd félbe, majd ismét rakj rá egy réteg krémsajtos-majonézes keveréket, és az egész réteget borítsd be uborkaszeletekkel és kaporral.
A rétegek kialakításakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy az ízek egyensúlyban maradjanak.
A smörgåstårtát hűtőbe tedd egy órára, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald hidegen, friss kaporral díszítve.
Minél tovább pihenteted, annál ízesebb lesz, mivel az összetevők jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.