Solero Mango jégkrém trópusi mangóbevonattal

Solero Mango

A Solero Mango a Solero Exotic sikerére építve jelent meg a piacon, mint a mangó ízvilágára fókuszáló trópusi változat. A Solero termékcsaládot az Unilever vezette be, különös figyelemmel a gyümölcsök természetes aromáira és a frissítő, könnyed textúrákra. A mangó íze tökéletesen kiegészíti a krémes vaníliafagylaltot, így született meg az egyik legkedveltebb gyümölcsös jégkrém. A házi változat lehetőséget ad arra, hogy tartósítószerek és adalékanyagok nélkül élvezd ezt a nyári klasszikust. A frissen készült mangópüré intenzívebb ízt biztosít, a vanília fagylalt selymessége pedig tökéletes kontrasztot ad a gyümölcsös bevonattal szemben. Különösen ajánlott forró nyári napokra, strandolás után vagy egészségtudatos desszertként. Tipp: A gyerekeknek készíthetsz kisebb méretű mini jégkrémeket ugyanebből a receptből, szilikon mini formák segítségével!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 28 perc
1260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Vanília fagylalt
200 ml Mangó püré
40 g Cukor
6 db Fapálcikák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tedd át a vanília fagylaltot egy nagyobb tálba, és hagyd állni szobahőmérsékleten 10 percig, hogy kissé megpuhuljon. TIPP: A fagylalt ne olvadjon teljesen fel, csak legyen krémesen kenhető.

    Ha túl gyorsan olvadna a fagylalt, tedd vissza pár percre a fagyasztóba.

    2

    Töltsd meg a jégkrémformákat a vanília fagylalttal, helyezd bele a fapálcikákat, majd fagyaszd le legalább 6 órára, vagy egy éjszakán át. TIPP: A pálcikák akkor fognak stabilan állni, ha a fagylalt elég sűrű állagú.

    A formákat megtöltés után érdemes egy kicsit az asztalhoz ütögetni, hogy a légbuborékok távozzanak.

    3

    A mangó pürét és a cukrot tedd egy kisebb lábasba, és melegítsd fel közepes lángon. Forrald 2-3 percig, majd vedd le a tűzről, és hagyd teljesen kihűlni. TIPP: A sűrűbb, simább püré jobb bevonatot ad – ha szükséges, turmixold át.

    A mangópürét érdemes kóstolni, és a cukor mennyiségét a mangó édességéhez igazítani.

    4

    A megfagyott jégkrémeket vedd ki a formából, és gyors mozdulattal forgasd meg őket a kihűlt mangó bevonatban. Helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és fagyaszd további 15 percre. TIPP: A bevonatnak hidegnek kell lennie, különben megolvasztja a fagylaltot.

    A jégkrémeket könnyebben ki tudod venni a formából, ha pár másodpercre meleg vízbe mártod a forma alját.

    5

    Tálalás előtt hagyd 1-2 percig szobahőmérsékleten pihenni, hogy a textúrája ideális legyen. TIPP: Ha marad a mangó bevonatból, lefagyasztva kanalas jégkásaként is élvezhető!

    A jégkrémet tálalás előtt érdemes egy kicsit a hűtőben tárolni, hogy ne olvadjon meg azonnal.