Sonkás-kukoricás calzone aranybarnára sütve

Sonkás-Kukoricás Calzone

A sonkás-kukoricás calzone egy klasszikus ízkombináció, amely az olasz töltött pizzát egy szaftos, laktató változattá alakítja. A sós sonka és az édes kukorica tökéletes harmóniát alkot, amelyet a paradicsomszósz és a krémes mozzarella gazdagít. Ez a calzone ideális választás egy gyors, de ízletes vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez, ahol garantáltan mindenki imádni fogja.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
150 g Főtt sonka
150 g Kukorica
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
100 g Feta sajt
100 g Kaliforniai paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. Használj jó minőségű, pizzalisztet a legjobb eredményért. A víz ne legyen túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A konyharuhát nedvesítsd be, hogy a tészta ne száradjon ki kelés közben. A keléshez ideális hely a sütő, amit előzőleg 50°C-ra melegítettél, majd kikapcsoltál.

    3

    Amíg a tészta kel, vágd fel a kaliforniai paprikát és a sonkát kisebb kockákra, majd aprítsd fel a fokhagymát.

    A zöldségeket és a sonkát vágd egyenletes méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.

    4

    Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, majd pirítsd meg a fokhagymát, a paprikát és a sonkát közepes lángon 4-5 percig, hogy kissé megpuhuljanak.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet. Elég, ha csak illatos lesz.

    5

    Keverd össze a paradicsomszószt az oregánóval és a bazsalikommal, majd add hozzá a pirított zöldségeket, a kukoricát és a fűszereket.

    Használj jó minőségű paradicsomszószt a legjobb ízért. A fűszereket ízlés szerint variálhatod.

    6

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni néhány percig, majd folytasd a nyújtást.

    7

    A tészta egyik felére kanalazz a sonkás-kukoricás-paradicsomos töltelékből, majd morzsold rá a feta sajtot és szórd rá a reszelt mozzarellát. Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert a calzone szétnyílhat sütés közben. A széleket villával is lenyomkodhatod a biztosabb zárás érdekében.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojás helyett használhatsz egy kevés olívaolajat is a tetejére.

    9

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj a calzonéra, és ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    10

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    Ha azonnal szeleteled, a forró gőz megégethet. Hagyd pihenni, hogy a töltelék kissé megszilárduljon.