Reszeld le a sajtot, és szeleteld fel a sonkát vékony csíkokra vagy kisebb darabokra.
Érdemes előre elkészíteni a hozzávalókat, így gyorsabban össze tudod állítani a pitát.
Szeleteld fel a paradicsomot, uborkát és piros hagymát vékony karikákra.
A zöldségeket éles késsel szeleteld, hogy ne törjenek össze és megtartsák a levüket.
Egy kis tálban keverd össze a görög joghurtot, a mustárt, a sót és a borsot, hogy egy ízletes szószt kapj.
A mustár fajtáját ízlés szerint választhatod. Használhatsz dijoni mustárt vagy édes mustárt is.
Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
A pitát ne melegítsd túl, mert kiszáradhat és törékennyé válhat.
A meleg piták belsejébe helyezd a sonkát és a reszelt sajtot, majd tedd vissza a sütőbe vagy serpenyőbe 2-3 percre, hogy a sajt kissé megolvadjon.
Ha nincs sütőd, a pitát egy serpenyőben, alacsony lángon is melegítheted, amíg a sajt megolvad.
Vedd ki a pitákat, és rendezd el rajtuk a friss zöldségeket.
A pitákat ne pakold túl, mert akkor nehéz lesz összehajtani és enni.
Locsold meg a joghurtos-mustáros szósszal, és szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel.
A szószt közvetlenül a tálalás előtt locsold rá, hogy a pita ne ázzon el.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.
A pitát sütőpapírba vagy szalvétába csomagolva könnyebb fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.