Sopaipilla chilena tökkel, friss és ropogós chilei sütemény mézzel meglocsolva

Sopaipilla chilena tökkel

A sopaipilla chilena a chilei konyha egyik legkedveltebb édessége, amely a hagyományos édes sütemények közé tartozik. A recept a chilei családokban generációról generációra öröklődött, és gyakran készítik a hideg hónapokban, de bármikor élvezhető. A sopaipillák a sós változattól eltérően, itt egy édes, mézes változattal tálalják, hogy még élvezetesebbé váljanak. A méz édesíti és gazdagítja az ízeket, míg a ropogós tészta biztosítja a tökéletes textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehérliszt
1 tk. Sütőpor
1 tk.
200 g Tökpüré
150 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
500 ml Sütéshez olaj
100 ml Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sütőport és sót egy tálba szitáljuk, majd adjuk hozzá az olajat és a tök pürét.

    A töknek édes, lágy íze van, ezért különleges ízt ad a tésztának.

    2

    Apránként adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    Ha a tészta túl kemény, adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, akkor lisztet.

    3

    A tésztát pihentessük 20-30 percig, hogy könnyebben formázható legyen.

    A pihentetés segíti a tészta pillekönnyűségének kialakulását.

    4

    A pihentetett tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra, majd vágjunk belőle kis négyzeteket vagy kerek formákat.

    A formázásnál ügyeljünk arra, hogy a darabok hasonló méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Melegítsük elő az olajat egy serpenyőben, és süssük ki a sopaipillákat mindkét oldalon aranybarnára.

    Ha túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a belsejük is megsüljön.

    6

    A kész sopaipillákat papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassák.

    Ez segít abban, hogy a sütemények ropogósak maradjanak.

    7

    Melegen tálaljuk, és locsoljuk meg mézzel.

    A méz mellett van, aki egy kis fahéjat is szór a tetejére, hogy még ínycsiklandóbbá váljon.