A lisztet, sütőport és sót egy tálba szitáljuk, majd adjuk hozzá az olajat és a tök pürét.
A töknek édes, lágy íze van, ezért különleges ízt ad a tésztának.
Apránként adjuk hozzá a vizet, és gyúrjuk össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
Ha a tészta túl kemény, adjunk hozzá egy kis vizet, ha túl lágy, akkor lisztet.
A tésztát pihentessük 20-30 percig, hogy könnyebben formázható legyen.
A pihentetés segíti a tészta pillekönnyűségének kialakulását.
A pihentetett tésztát nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagságúra, majd vágjunk belőle kis négyzeteket vagy kerek formákat.
A formázásnál ügyeljünk arra, hogy a darabok hasonló méretűek legyenek, hogy egyenletesen süljenek.
Melegítsük elő az olajat egy serpenyőben, és süssük ki a sopaipillákat mindkét oldalon aranybarnára.
Ha túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a belsejük is megsüljön.
A kész sopaipillákat papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges olajat felitassák.
Ez segít abban, hogy a sütemények ropogósak maradjanak.
Melegen tálaljuk, és locsoljuk meg mézzel.
A méz mellett van, aki egy kis fahéjat is szór a tetejére, hogy még ínycsiklandóbbá váljon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.