Sopaipilla fahéjas cukorral tálalva, friss és ropogós mexikói édesség

Sopaipilla új-mexikói fahéjjal

A sopaipilla egy hagyományos mexikói desszert, amely édes, ropogós tésztából készül. Eredetileg az indiánok által használt fritőzben készítették, és a spanyol hódítók hozták el a receptet, melyet a helyi kultúrával ötvöztek. A fahéjas változat különleges ízt ad a süteményeknek, miközben a ropogós külső és a puha belső egyedülálló textúrát biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
2 ek. Cukor
250 ml Víz
50 g Vaj
2 tk. Fahéj
4 ek. Barna cukor
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Add hozzá a felolvasztott vajat, és morzsolj el mindent a kezed között, hogy egy morzsás állagot kapj.

    A vajat ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, hogy könnyen morzsolódjon el.

    2

    Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd, amíg a tészta összeáll. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor a sopaipillák nem lesznek olyan puhák.

    3

    A tésztát borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ki 1-2 cm vastagságúra. Vágd fel kis négyzetekre, majd formázz belőlük kis pufók kiszaggatott darabokat.

    Ha a tésztát túlságosan vékonyra nyújtod, a sopaipillák nem fognak olyan szépen felpuffadni.

    4

    A növényi olajat egy serpenyőben hevítsd közepes hőmérsékletre. Amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, süsd a tésztát aranybarnára mindkét oldalán.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú – ha túl hideg az olaj, nem fog szépen megemelkedni, ha túl forró, akkor gyorsan megéghet.

    5

    Míg a sopaipillák sülnek, egy tálban keverd össze a fahéjat és a barna cukrot.

    A barna cukor egy mélyebb, gazdagabb ízt ad a fahéjnak, és tökéletesen illik a süteményhez.

    6

    A sült sopaipillákat vedd ki az olajból, és tedd őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek. Még melegen, szórd meg a fahéjas cukorral.

    Azonnal tálald őket, hogy megtartsák a friss ropogós állagukat.