Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és cukrot. Add hozzá a felolvasztott vajat, és morzsolj el mindent a kezed között, hogy egy morzsás állagot kapj.
A vajat ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, hogy könnyen morzsolódjon el.
Fokozatosan add hozzá a vizet, és keverd, amíg a tészta összeáll. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor a sopaipillák nem lesznek olyan puhák.
A tésztát borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd ki 1-2 cm vastagságúra. Vágd fel kis négyzetekre, majd formázz belőlük kis pufók kiszaggatott darabokat.
Ha a tésztát túlságosan vékonyra nyújtod, a sopaipillák nem fognak olyan szépen felpuffadni.
A növényi olajat egy serpenyőben hevítsd közepes hőmérsékletre. Amikor elérte a megfelelő hőmérsékletet, süsd a tésztát aranybarnára mindkét oldalán.
A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú – ha túl hideg az olaj, nem fog szépen megemelkedni, ha túl forró, akkor gyorsan megéghet.
Míg a sopaipillák sülnek, egy tálban keverd össze a fahéjat és a barna cukrot.
A barna cukor egy mélyebb, gazdagabb ízt ad a fahéjnak, és tökéletesen illik a süteményhez.
A sült sopaipillákat vedd ki az olajból, és tedd őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjenek. Még melegen, szórd meg a fahéjas cukorral.
Azonnal tálald őket, hogy megtartsák a friss ropogós állagukat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.