Sós lassi, friss joghurttal, mentával és köménnyel díszítve

Sós lassi

A sós lassi egy hagyományos indiai ital, amelyet gyakran fogyasztanak étkezés közben, hogy segítse az emésztést és frissítő hatása miatt különösen népszerű a meleg hónapokban. Az ital alapja a joghurt, amelyet sóval, köménnyel és friss mentával ízesítenek. A sós lassi tökéletes választás egy könnyű étkezés után, hogy lehűtsön és frissítse a testet. A kömény és menta kombinációja különleges ízhatást ad, amelyet az egész család imádni fog.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Joghurt
100 ml Víz
0.5 tk.
0.25 tk. Friss bors
0.5 tk. Kömény por
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot tedd egy magas pohárba vagy egy turmixgépbe. Add hozzá a vizet, és keverd össze, hogy sima, krémes állagot kapj.

    Ha szeretnéd, a joghurtot előzőleg egy szitán átpasszírozhatod, hogy a lassi még krémesebb legyen.

    2

    Add hozzá a sót, köményport és a friss borsot, majd keverd össze alaposan.

    A köménypor ízletes fűszer, amely kellemesen pikáns ízt ad, és segít az emésztésben is.

    3

    A mentát durvára aprítva add a lassihoz, és keverd el. A menta frissítő ízt ad az italnak.

    A menta szárított változata is használható, de a friss menta íze sokkal élénkebb és aromásabb.

    4

    Tálald a sós lassis koktél pohárban, és ha szeretnéd, díszítsd egy ág friss mentával.

    A sós lassi tökéletes választás nyári napokon, hogy hűsítő és ízes italt fogyassz.