A marhahúst szeleteld vékony csíkokra, majd tedd egy tálba.
Ha a hús vastagabb szeletekből készül, akkor a marinálás ideje hosszabb is lehet, hogy jobban átjárja.
A fehérbort, fehérborecetet, pirospaprikát, sót és borsot egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felvágott fokhagymát és a hagymát.
A fokhagyma és a hagyma íze erősebb lesz a pácban, ezért érdemes apróra vágni őket, hogy egyenletesebben oszoljanak el.
Öntsd a páclevet a húsra, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon. Hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús ízesebb legyen.
Minél tovább hagyod a húsban a pácot, annál intenzívebb lesz az íze, így ha időd engedi, pihentesd egy órán keresztül.
A húst egy serpenyőben, olívaolajon közepes lángon süsd meg, amíg szép barna kérget kap.
Ne zsúfolj túl sok húst a serpenyőbe, hogy egyenletesen tudjon sülni és ropogós legyen.
A sült hús mellé tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel, hogy egy kis frissességet adjon az ételnek.
A petrezselyem frissessége jól kiegészíti a gazdag ízű húst, és szép színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.