Sosatie fehérbor ecettel, sült marhahússal és friss petrezselyemmel tálalva

Sosatie fehérbor ecettel

A Sosatie egy hagyományos dél-afrikai étel, amelyet gyakran grilleznek vagy serpenyőben sütnek. A hús pácolása fehérborral és ecettel ad neki különleges ízt, amely gazdag és friss. A fehérbor és ecet kombinációja az ételt még gazdagabbá teszi, miközben a fokhagyma és a hagyma frissessége fokozza az ízélményt. A Sosatie tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó étkezéshez, és akár egy gyors hétköznapi vacsorához is ideális.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (szeletelve)
150 ml Fehérbor
2 ek. Fehérborecet
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld vékony csíkokra, majd tedd egy tálba.

    Ha a hús vastagabb szeletekből készül, akkor a marinálás ideje hosszabb is lehet, hogy jobban átjárja.

    2

    A fehérbort, fehérborecetet, pirospaprikát, sót és borsot egy tálban keverd össze, majd add hozzá a felvágott fokhagymát és a hagymát.

    A fokhagyma és a hagyma íze erősebb lesz a pácban, ezért érdemes apróra vágni őket, hogy egyenletesebben oszoljanak el.

    3

    Öntsd a páclevet a húsra, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon. Hagyd állni legalább 30 percig, hogy a hús ízesebb legyen.

    Minél tovább hagyod a húsban a pácot, annál intenzívebb lesz az íze, így ha időd engedi, pihentesd egy órán keresztül.

    4

    A húst egy serpenyőben, olívaolajon közepes lángon süsd meg, amíg szép barna kérget kap.

    Ne zsúfolj túl sok húst a serpenyőbe, hogy egyenletesen tudjon sülni és ropogós legyen.

    5

    A sült hús mellé tálald friss, apróra vágott petrezselyemmel, hogy egy kis frissességet adjon az ételnek.

    A petrezselyem frissessége jól kiegészíti a gazdag ízű húst, és szép színt ad az ételnek.