A csirkehúst apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben, olívaolajon pirítjuk meg. Ha elkészült, tegyük félre.
A csirkehús pirítása előtt fontos, hogy ne legyen túl sok olaj, hogy ne főjön, hanem szépen piruljon.
A spenótot alaposan mossuk meg, majd törd apróra. Egy másik serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
A fokhagyma az étel aromáját gazdagítja, így ne hagyjuk ki!
Add hozzá az apróra vágott spenótot, sózd, borsozd, és főzd pár percig, amíg a spenót teljesen megpuhul, és elpárolog a nedvesség. Hagyjuk kihűlni.
A spenótot ne főzd túl sokáig, mert akkor elveszíti a színét és az ízét is.
A fetát törd fel egy tálban, és keverd össze a tojásokkal. Ha a spenót és a csirkehús kihűlt, keverd hozzá a fetás keveréket, és jól dolgozd össze.
A feta sajt gazdag és sós ízt ad, amely jól harmonizál a csirkehússal és a spenóttal.
A puffasztott tésztát helyezd a sütőformába, és oszd el rajta a csirkehúsos-spenótos tölteléket. Ha szükséges, másik tésztát is tehetsz a tetejére, majd hajtsd be a széleit.
A tésztát ügyesen illeszd be a formába, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
A tetejét kenjük meg a maradék tojással, és süssük 180°C-ra előmelegített sütőben 30-40 percig, amíg aranybarnára nem sül.
Ha a teteje túl gyorsan pirul, takard le fóliával, hogy a belseje is átsüljön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.