A spenótot forrásban lévő vízben blansírozd 1-2 percig, majd szűrd le és nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
A blansírozás segít megőrizni a spenót színét és tápanyagait. A víz kinyomkodása fontos, hogy ne legyen túl nedves a pogácsa.
A csicseriborsót öblítsd le, majd botmixerrel vagy villával pépesítsd egy tálban.
Ha villával pépesíted, az rusztikusabb állagot eredményez, ami egyeseknek jobban ízlik. A botmixerrel simább krémet kapsz.
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg közepes lángon 5 percig.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz. Akkor jó, ha üvegesre párolódik.
A pirított hagymát és fokhagymát add a pépesített csicseriborsóhoz, majd keverd hozzá az apróra vágott spenótot.
Győződj meg róla, hogy a spenót teljesen kihűlt, mielőtt a csicseriborsóhoz adod.
Morzsold bele a feta sajtot, majd keverd hozzá a zabpelyhet, zsemlemorzsát, fűszereket és az aprított petrezselymet.
A feta sajt helyett használhatsz más, sós sajtot is. A zabpehely és a zsemlemorzsa segít összetartani a pogácsát.
Alaposan keverd össze a masszát, majd formázz belőle 4 egyforma méretű pogácsát. Ha túl lágy, adj hozzá egy kis extra zsemlemorzsát.
A masszának jól formázhatónak kell lennie. Ha túl lágy, adj hozzá több zsemlemorzsát, ha túl kemény, egy kevés vizet.
Helyezd a pogácsákat egy tálcára, és hagyd őket pihenni a hűtőben 30 percig, hogy jobban összeálljanak.
A hűtés segít, hogy a pogácsák ne essenek szét sütés közben.
Egy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat, és süsd meg a pogácsákat közepes lángon oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
Ne süsd túl magas lángon a pogácsákat, mert megégnek kívül, de belül nyersek maradnak. Ha szeretnéd, sütőben is megsütheted őket.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy száraz serpenyőben vagy sütőben.
A pirítás ropogósabbá teszi a zsemlét és megakadályozza, hogy átázzon.
Állítsd össze a burgert: helyezz egy salátalevelet a pirított zsemle alsó felére, tedd rá a spenótos pogácsát, egy szelet paradicsomot, majd mustárt és ketchupot.
A salátalevél megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a pogácsától. A mustár és ketchup helyett használhatsz más szószokat is, például majonézt, csípős szószt vagy joghurtos öntetet.
Helyezd rá a zsemle tetejét, és tálald azonnal friss salátával vagy sült burgonyával.
A burger azonnal a legfinomabb, amíg a pogácsa meleg és a zsemle ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.