Spenótos wrap csicseriborsóval, avokádóval és friss zöldségekkel tálalva

Spenótos wrap csicseriborsóval

A wrap az egyik legnépszerűbb gyorsétel a világon, amely számos változatban létezik. A spenótos wrap csicseriborsóval egy különösen egészséges és laktató verzió, amely rostban és fehérjében gazdag. A csicseriborsó egy fantasztikus növényi alapú fehérjeforrás, amelyet már az ókori Mediterráneumban is fogyasztottak. Az avokádó selymes textúrája és a friss spenót kellemes kontrasztot alkot a ropogós tortillával, így minden falat igazi ízélményt nyújt. Ez a wrap tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy akár egy könnyű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Teljes kiőrlésű tortilla
200 g Csicseriborsó
100 g Friss spenót
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 db Paradicsom
1 db Avokádó
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Köménymag
0.5 tk. Chilipor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót öblítsd le, majd egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a csicseriborsót köménymaggal és chiliporral 5 percig.

    A csicseriborsó pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg. Ha szükséges, vedd lejjebb a lángot.

    2

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd finomra, majd add a csicseriborsóhoz. Pirítsd további 3 percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert keserű lehet.

    3

    A paprikát és a paradicsomot vágd kis kockákra, majd keverd hozzá a csicseriborsós keverékhez. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd főzd további 3 percig.

    Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.

    4

    Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Egy kis tálban pépesítsd villával, majd keverd össze citromlével és egy csipet sóval.

    A citromlé segít megőrizni az avokádó színét, és megakadályozza a barnulást.

    5

    Melegítsd fel a tortillalapokat száraz serpenyőben pár másodpercig mindkét oldalukon, hogy rugalmasak legyenek.

    Ne melegítsd túl a tortillát, mert kiszáradhat és töredezetté válhat.

    6

    Helyezz minden tortillára egy marék friss spenótot, egy adag csicseriborsós keveréket és egy kanál avokádókrémet.

    Ne töltsd túl a tortillát, mert nehéz lesz feltekerni.

    7

    Görgesd fel szorosan a wrapokat, majd vágd félbe. Tálald frissen, esetleg egy kis extra citromlével meglocsolva.

    A wrapokat fogpiszkálóval is rögzítheted, hogy ne essenek szét.