Spumoni tálalva

Spumoni

A Spumoni egy olasz desszert, amely háromféle fagylaltból áll, és amelyet először a 19. századi olasz-amerikai közösségek találtak ki. A hagyományos spumoni a vanília, csokoládé és pistácia fagylaltok kombinációját tartalmazza, és gyakran díszítenek benne cseresznyét és mandulát is. A desszert a színek és ízek gazdag keverékét kínálja, és tökéletes választás családi összejövetelekhez vagy nyári partikra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Vanília fagylalt
200 g Csokoládé fagylalt
200 g Pistácia fagylalt
50 g Cseresznye
30 g Mandulaforgács
50 ml Karamell szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a háromféle fagylaltot tedd ki a hűtőből, hogy egy kicsit lágyuljanak. A cseresznyét vágd apróra, és a mandulaforgácsot is készítsd elő.

    Ne hagyd a fagylaltot túl sokáig szobahőmérsékleten, mert teljesen megolvadhat. Csak annyira lágyítsd, hogy könnyen kanalazható legyen.

    2

    A háromféle fagylaltot tedd rétegesen egy tálba, először a vanília fagylaltot, majd a csokoládé és a pistácia fagylaltot. Minden réteget egyenletesen eloszlatva töltsd meg.

    Használj egy spatula vagy kanál hátulját, hogy egyenletesen eloszlasd a fagylaltot a tálban.

    3

    Minden réteg közé szórj egy kevés apróra vágott cseresznyét és mandulaforgácsot, hogy a fagylalt szép réteges legyen.

    A cseresznyét és a mandulát egyenletesen szórd el, hogy minden falatban érezhető legyen.

    4

    Miután minden réteget betöltöttél, a spumoni-t tedd a fagyasztóba, és hagyd megdermedni legalább 4 órán keresztül.

    Fedd le a tálat fóliával vagy egy fedővel, hogy elkerüld a fagylalt jégkristályosodását.

    5

    Tálalás előtt öntsd rá a karamell szószt a spumoni tetejére, hogy extra édességet adjon neki.

    A karamell szósz helyett használhatsz csokoládé szószt vagy más kedvenc öntetet is.

    6

    Tálald a spumonit szeletekben, és élvezd a gazdag ízeket és textúrákat.

    Ha a spumoni túl kemény, hagyd állni szobahőmérsékleten néhány percig, hogy könnyebben szeletelhető legyen.