Készítsd elő a hozzávalókat: a háromféle fagylaltot tedd ki a hűtőből, hogy egy kicsit lágyuljanak. A cseresznyét vágd apróra, és a mandulaforgácsot is készítsd elő.
Ne hagyd a fagylaltot túl sokáig szobahőmérsékleten, mert teljesen megolvadhat. Csak annyira lágyítsd, hogy könnyen kanalazható legyen.
A háromféle fagylaltot tedd rétegesen egy tálba, először a vanília fagylaltot, majd a csokoládé és a pistácia fagylaltot. Minden réteget egyenletesen eloszlatva töltsd meg.
Használj egy spatula vagy kanál hátulját, hogy egyenletesen eloszlasd a fagylaltot a tálban.
Minden réteg közé szórj egy kevés apróra vágott cseresznyét és mandulaforgácsot, hogy a fagylalt szép réteges legyen.
A cseresznyét és a mandulát egyenletesen szórd el, hogy minden falatban érezhető legyen.
Miután minden réteget betöltöttél, a spumoni-t tedd a fagyasztóba, és hagyd megdermedni legalább 4 órán keresztül.
Fedd le a tálat fóliával vagy egy fedővel, hogy elkerüld a fagylalt jégkristályosodását.
Tálalás előtt öntsd rá a karamell szószt a spumoni tetejére, hogy extra édességet adjon neki.
A karamell szósz helyett használhatsz csokoládé szószt vagy más kedvenc öntetet is.
Tálald a spumonit szeletekben, és élvezd a gazdag ízeket és textúrákat.
Ha a spumoni túl kemény, hagyd állni szobahőmérsékleten néhány percig, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.