St. Louis Style Pizza vékony tésztával és Provel sajttal

St. Louis Style Pizza – Vékonyrétegű tészta, Provel sajt

A St. Louis Style Pizza az amerikai pizzák egyedülálló változata, amelyet vékony, ropogós tészta és gazdag Provel sajt tesz különlegessé. A Provel sajt krémes, könnyen olvadó textúrája tökéletesen harmonizál a paradicsomszósszal és a tészta ropogós állagával. Ez a pizza ideális választás gyors ebédhez vagy vacsorához, amelyet az egyedi ízvilág tesz emlékezetessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
150 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
300 g Provel sajt (vagy kevert sajt: provolone, svájci sajt, cheddar)
200 ml Paradicsomszósz
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, a sót és a vizet egy nagy tálban, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat. Gyúrd simára, hogy vékony és rugalmas tésztát kapj.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, akkor egy kevés lisztet.

    2

    Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, körülbelül 1-2 mm vastagságúra, és helyezd sütőpapírra.

    A vékony tésztát könnyebb nyújtani, ha több részletben csinálod, és közben pihenteted. Lisztezett felületen dolgozz, hogy ne ragadjon le.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy sütőlapot.

    A magas hőmérséklet segít abban, hogy a tészta ropogós legyen. A pizzatálca vagy sütőlap legyen jól előmelegítve.

    4

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval.

    A paradicsomszószt ne vidd a tészta széléig, hogy szép pereme legyen a pizzának.

    5

    Szórd a paradicsomszósz tetejére a Provel sajtot vagy annak helyettesítő keverékét, ügyelve az egyenletes elosztásra.

    A Provel sajt egyedi ízt ad a pizzának. Ha nem kapható, használhatsz más sajtkeveréket is, például mozzarella és cheddar keverékét.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 8-10 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. A vékony tészta hamarabb megsül.

    7

    Sütés után hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld négyzet alakú darabokra, és azonnal tálald.

    A négyzet alakú szeletek a St. Louis Style pizza jellegzetességei.