Keverd össze a lisztet, a sót és a vizet egy nagy tálban, majd adj hozzá 2 evőkanál olívaolajat. Gyúrd simára, hogy vékony és rugalmas tésztát kapj.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, akkor egy kevés lisztet.
Nyújtsd ki a tésztát nagyon vékonyra, körülbelül 1-2 mm vastagságúra, és helyezd sütőpapírra.
A vékony tésztát könnyebb nyújtani, ha több részletben csinálod, és közben pihenteted. Lisztezett felületen dolgozz, hogy ne ragadjon le.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát vagy sütőlapot.
A magas hőmérséklet segít abban, hogy a tészta ropogós legyen. A pizzatálca vagy sütőlap legyen jól előmelegítve.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval.
A paradicsomszószt ne vidd a tészta széléig, hogy szép pereme legyen a pizzának.
Szórd a paradicsomszósz tetejére a Provel sajtot vagy annak helyettesítő keverékét, ügyelve az egyenletes elosztásra.
A Provel sajt egyedi ízt ad a pizzának. Ha nem kapható, használhatsz más sajtkeveréket is, például mozzarella és cheddar keverékét.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 8-10 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. A vékony tészta hamarabb megsül.
Sütés után hagyd pihenni 2-3 percig, majd szeleteld négyzet alakú darabokra, és azonnal tálald.
A négyzet alakú szeletek a St. Louis Style pizza jellegzetességei.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.