Stamina udon tál tojással és hússal, friss zöldhagymával

Stamina udon - tojással és hússal

A Stamina udon egy igazi japán étel, amelyet azért készítenek, hogy erőt adjon és energiát biztosítson a fáradt testnek. Az étel hagyományosan egy gazdag tésztaétel, amelyet húsokkal és tojással tálalnak. Az udon tészta a japán konyha egyik alapvető eleme, és különösen kedvelt hideg téli napokon, amikor valami meleg és tápláló ételre van szükség. A Stamina udon gazdag ízvilágát a csirkehús és a friss zöldségek adják, miközben a tojás lágy, krémes textúrája tökéletes kiegészítője a tál gazdag ízének.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
200 g Csirkehús (comb vagy mell)
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kis csíkokra, és a fokhagymát zúzd össze.

    A csirkehúst próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy minden egyenletesen átsüljön.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg rajta a csirkehúst és fokhagymát, amíg a hús aranybarna nem lesz.

    Ha szereted a szaftosabb húst, ne pirítsd túl, hogy megőrizze a nedvességét.

    3

    Add hozzá a szójaszószt és a mirint, és főzd 5 percig, hogy a hús ízekkel átitatódjon.

    A szójaszósz és mirin egy édes-sós alapot ad, amely tökéletesen illik a húshoz.

    4

    Közben főzd meg az udon tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Az udon tésztát nem szabad túlfőzni, mert elveszítheti a jó textúráját.

    5

    A zöldhagymát szeleteld fel apróra. A tojásokat verd fel, és egy serpenyőben készíts rántottát.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy lágy és krémes legyen.

    6

    Az elkészült udon tésztát tálald egy nagy tálban. Tedd rá a sült csirkét, a tojásrántottát, és szórd meg friss zöldhagymával.

    A tálaláskor egy kevés extra szójaszószt is kínálhatsz a tetejére.