A csirkehúst vágd kis csíkokra, és a fokhagymát zúzd össze.
A csirkehúst próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy minden egyenletesen átsüljön.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg rajta a csirkehúst és fokhagymát, amíg a hús aranybarna nem lesz.
Ha szereted a szaftosabb húst, ne pirítsd túl, hogy megőrizze a nedvességét.
Add hozzá a szójaszószt és a mirint, és főzd 5 percig, hogy a hús ízekkel átitatódjon.
A szójaszósz és mirin egy édes-sós alapot ad, amely tökéletesen illik a húshoz.
Közben főzd meg az udon tésztát sós vízben a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le és tedd félre.
Az udon tésztát nem szabad túlfőzni, mert elveszítheti a jó textúráját.
A zöldhagymát szeleteld fel apróra. A tojásokat verd fel, és egy serpenyőben készíts rántottát.
A tojásokat ne süsd túl, hogy lágy és krémes legyen.
Az elkészült udon tésztát tálald egy nagy tálban. Tedd rá a sült csirkét, a tojásrántottát, és szórd meg friss zöldhagymával.
A tálaláskor egy kevés extra szójaszószt is kínálhatsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.