Sült barackos perec tálalva

Sült barackos perec

A sült barackos perec egy különleges péksütemény, amely a barack gazdag ízét ötvözi a puha tésztával. A friss, meleg tészta és a párolt barack minden falatban édes élményt nyújt. Ezt a receptet könnyedén elkészítheted otthon, és biztosan lenyűgözöd vele a családot vagy a vendégeket. A barack adta édes, aromás töltelék egy igazán különleges desszertet varázsol a perecből.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Fehér liszt
15 g Élesztő
10 g Cukor
10 g
200 ml Tej
100 ml Víz
3 db Barack
50 g Vaj
30 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.

    Ha a tej túl forró, az megöli az élesztőt, és a tészta nem fog megkelni.

    2

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.

    3

    Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.

    A tésztát a sütőben is kelesztheted, ha a legalacsonyabb hőfokra állítod, vagy csak a lámpát kapcsolod fel.

    4

    Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.

    Ha a tészta ragad, lisztezd be a munkafelületet.

    5

    A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.

    A víz helyett tojással is megkenheted a pereceket, hogy szebb színt kapjanak.

    6

    Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg.

    7

    Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A barackokat hámozd meg, magozd ki, és vágd kis kockákra. Egy serpenyőben párold meg a barackokat egy kis vajon, majd szórd meg fahéjjal.

    A barackok helyett más gyümölcsöt is használhatsz, például szilvát vagy almát.

    8

    Tálald a sült barackos pereceket frissen, hogy élvezhesd a barack és a puha tészta tökéletes kombinációját.

    A pereceket porcukorral is megszórhatod tálalás előtt.