Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.
Ha a tej túl forró, az megöli az élesztőt, és a tészta nem fog megkelni.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá a vajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha nagyon ragad, adj hozzá egy kevés lisztet.
Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.
A tésztát a sütőben is kelesztheted, ha a legalacsonyabb hőfokra állítod, vagy csak a lámpát kapcsolod fel.
Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.
Ha a tészta ragad, lisztezd be a munkafelületet.
A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.
A víz helyett tojással is megkenheted a pereceket, hogy szebb színt kapjanak.
Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj rájuk, hogy ne égjenek meg.
Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. A barackokat hámozd meg, magozd ki, és vágd kis kockákra. Egy serpenyőben párold meg a barackokat egy kis vajon, majd szórd meg fahéjjal.
A barackok helyett más gyümölcsöt is használhatsz, például szilvát vagy almát.
Tálald a sült barackos pereceket frissen, hogy élvezhesd a barack és a puha tészta tökéletes kombinációját.
A pereceket porcukorral is megszórhatod tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.