Mosd meg és hámozd meg az édesburgonyát, majd egy éles késsel vagy mandolinnal szeleteld vékony, egyenletes karikákra.
A mandolin használata biztosítja az egyenletes vastagságot, ami elengedhetetlen a ropogós chipszekhez.
Egy nagy tálban keverd össze az édesburgonya szeleteket az olívaolajjal, sóval, borssal, paprika porral és fokhagymaporral, hogy minden szelet egyenletesen fűszeres legyen.
Kísérletezz bátran más fűszerekkel is, például cayenne borssal a pikáns ízért, vagy rozmaringgal a különleges aromáért.
Helyezd az édesburgonya szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy ne fedjék egymást, hogy ropogósra süljenek.
Ha a szeletek fedik egymást, nem sülnek ropogósra, hanem inkább párolódnak.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süsd 15-20 percig. Félidőben fordítsd meg a szeleteket, hogy egyenletesen süljenek.
A sütési idő függ a szeletek vastagságától és a sütő teljesítményétől, ezért figyelj rájuk, és vedd ki őket, amikor aranybarnák és ropogósak.
Amikor az édesburgonya chipsek aranybarnára és ropogósra sültek, vedd ki a sütőből, és hagyd őket hűlni néhány percig. Tálalás előtt még ízlés szerint megsózhatod.
A chipsek hűlés közben tovább ropogósodnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.