A kacsacombokat sózd és borsozd be, majd egy tepsibe helyezd őket bőrös oldalukkal felfelé. Adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát és néhány ág friss kakukkfüvet.
A sózásnál figyelj, hogy egyenletesen oszlasd el a sót a bőrön, így mindenhol ropogós lesz. A kakukkfű helyett használhatsz rozmaringot is.
Fedd le a tepsit alufóliával, és süsd előmelegített sütőben 160 °C-on 1,5 órán keresztül. Ezután vedd le a fóliát, és 200 °C-on süsd további 15-20 percig, hogy a bőr ropogós legyen.
A fóliázás azért fontos, hogy a hús belül megpuhuljon, és a magasabb hőmérséklet csak a bőr ropogósítására szolgáljon. Ha a bőr nem elég ropogós, a végén kapcsold be a grill funkciót pár percre, de figyelj rá, hogy ne égjen meg!
Közben hámozd meg a burgonyát, és vágd kisebb kockákra. Forrald sós vízben puhára, majd szűrd le.
A burgonyát egyforma méretű kockákra vágd, hogy egyenletesen főjenek meg. A főzővízbe tegyél annyi sót, mintha tésztát főznél.
A vöröshagymát aprítsd fel, és egy serpenyőben olvaszd meg a vajat. Pirítsd meg benne a hagymát, amíg aranybarnára sül.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem szép aranybarna és édes legyen. Ha túl gyorsan pirul, adj hozzá egy kevés vizet.
A főtt burgonyát törd össze krumplinyomóval, és keverd össze a pirított hagymával, vajjal és meleg tejjel. Ízesítsd sóval és borssal.
A krumplinyomóval simább pürét kapsz, mintha turmixgéppel dolgoznál. A meleg tejjel fokozatosan lazítsd a pürét, hogy elérd a kívánt állagot. A vaj mennyiségével is játszhatsz, hogy még gazdagabb legyen az íze.
Tálald a sült kacsacombokat a hagymás burgonyapürével, és díszítsd az ételt friss petrezselyemmel. Kínálj mellé friss salátát vagy párolt zöldségeket.
A tálalásnál használhatsz egy szép tányért, és helyezd el rajta a kacsacombot és a pürét. A petrezselyem mellett használhatsz egy kevés pirított hagymát is a díszítéshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.