A kolbászt karikázd fel, majd egy serpenyőben közepes lángon pirítsd meg, amíg aranybarnára sül. Vedd ki, és tedd félre.
Érdemes füstölt kolbászt használni, az még jobban kiemeli a lecsó ízét. Ne süsd túl a kolbászt, mert kiszáradhat.
Ugyanabban a serpenyőben hevítsd fel az olajat, és párold üvegesre az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg. Ha nincs friss fokhagymád, használhatsz fokhagymaport is.
Add hozzá a vékonyra szeletelt paprikát és a kockára vágott paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal és fűszerpaprikával, majd keverd jól össze.
A paprika és paradicsom aránya ízlés szerint változtatható. A fűszerpaprikából használj jó minőségűt, mert az nagyban befolyásolja a lecsó ízét.
Főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a lecsó szaftos állagot kap.
Időnként keverd meg, hogy ne égjen le. Ha túl sűrű, adhatsz hozzá egy kevés vizet vagy paradicsomlevet.
Add vissza a megpirított kolbászkarikákat a lecsóba, és keverd össze. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne főzd túl sokáig a kolbászt a lecsóban, mert elveszti a ropogósságát.
Tálald a sült kolbászos lecsót friss kenyérrel vagy párolt rizzsel, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
A lecsót kínálhatod tejföllel is. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés csípős paprikát vagy chiliport.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.