A burgonyát hámozd meg, vágd nagyobb darabokra, majd sós vízben főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt.
A burgonyát érdemes egyforma méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.
Közben a vöröshagymát szeleteld fel karikákra, a fokhagymát aprítsd fel. A csirkemájat tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.
A májat alaposan tisztítsd meg a hártyáktól és a vérrögöktől, mert ezek keserű ízt adhatnak az ételnek. Ha a máj túl vastag, vágd ketté, hogy egyenletesen süljön meg.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymakarikákat aranybarnára. Tedd félre.
A hagymát lassú tűzön pirítsd, hogy karamellizálódjon és édesebb legyen.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az aprított fokhagymát, majd add hozzá a csirkemájat. Sózd, borsozd, és süsd közepes lángon 8-10 percig, amíg a máj átsül, de belül szaftos marad.
A májat ne süsd túl, mert kiszárad és kemény lesz. Fontos, hogy belül rózsaszín maradjon.
Amikor a burgonya megfőtt, szűrd le, majd add hozzá a vajat és a tejet. Törd össze durvára, hogy darabosabb állagot kapj, majd sózd ízlés szerint.
A tört burgonyát ne törd túl simára, a darabosabb állag jobban illik a májhoz.
Tálaláskor helyezd a sült májat a hagymás tört burgonya mellé, és szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.
Azonnal tálald, mert a máj hamar kihűl és megkeményedik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.