Sült paprikás burger tálalva

Sült Paprikás Burger

A Sült Paprikás Burger különleges ízkombinációjával hódít, ahol a grillezett kaliforniai paprika édes füstössége tökéletesen harmonizál a gouda sajt krémességével és a fokhagymás majonéz pikáns ízvilágával. Ez a burger tökéletes választás egy nyári grillpartira vagy családi vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
2 db Sült kaliforniai paprika
4 db Szeletelt gouda sajt
50 g Friss rukkolalevél
1 db Lilahagyma
50 g Fokhagymás majonéz
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a kaliforniai paprikákat, vágd félbe, és távolítsd el a magokat. Süsd őket grillsütőben vagy serpenyőben olívaolajjal, amíg a héjuk enyhén meg nem feketedik, majd húzd le a héjukat.

    Ha nincs grillsütőd, a paprikákat a sütőben is megsütheted grill fokozaton. A fekete héj könnyebben lejön, ha a megsült paprikákat egy zacskóba teszed pár percre.

    2

    Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Süsd meg őket 3-4 percig oldalanként egy serpenyőben vagy grillen, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.

    A pogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést az ujjaddal, így sütés közben nem fognak felpúposodni.

    3

    Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz rájuk egy szelet gouda sajtot, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    A sajtot csak a legvégén tedd a húsra, hogy szépen megolvadjon, de ne égjen meg. Ha nincs fedőd, egy alufóliával is letakarhatod a serpenyőt.

    4

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemléket vajon vagy olívaolajon is megpiríthatod a serpenyőben, így még finomabbak lesznek.

    5

    Vágd vékony szeletekre a lilahagymát, és készítsd elő a rukkolaleveleket.

    A lilahagymát érdemes jég hideg vízbe áztatni pár percig, így enyhébb lesz az íze.

    6

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét fokhagymás majonézzel, helyezd rá a rukkolát, a sajtos marhahúspogácsát, a sült paprikát, és a lilahagymaszeleteket.

    A fokhagymás majonéz helyett használhatsz más szószt is, például chipotle majonézt vagy aiolit. A lényeg, hogy ízben passzoljon a többi összetevőhöz.

    7

    Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal sült krumplival vagy friss salátával.

    Ha a burger túl magas, egy fogpiszkálóval vagy hurkapálcikával rögzítheted, hogy ne essen szét evés közben.