A koktélparadicsomokat vágd félbe, és egy sütőpapírral bélelt tepsin oszd el őket. Locsold meg 1 evőkanál olívaolajjal, szórd meg az oregánóval, borssal és reszelt fokhagymával. Süsd 180°C-on kb. 20 percig, amíg kissé megszáradnak és koncentráltabb ízűek lesznek.
A paradicsomokat sütheted tovább is, ha intenzívebb ízt szeretnél.
A mozzarellát csepegtesd le, majd apró kockákra vágd. A megsült paradicsomokat hagyd langyosra hűlni, majd keverd össze a sajttal. Tipp: ne keverd túl forrón, mert a mozzarella megolvad és nehéz lesz adagolni.
Ha a mozzarella túl nedves, nyomkodd ki belőle a felesleges nedvességet papírtörlővel.
A réteslapokat vágd hosszú csíkokra. Minden csík végére tegyél egy evőkanálnyi paradicsomos-sajtos tölteléket, majd háromszög alakban hajtogasd fel. A végeket vízzel ragaszd le, hogy sütés közben ne nyíljon ki.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. Ha túl szárazak, fújj rájuk egy kevés vizet.
Tedd a samosákat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg a tetejüket a maradék olívaolajjal. Süsd előmelegített sütőben 200°C-on 15-18 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek. Tipp: figyeld, hogy a sajt ne folyjon ki a széleken.
Ha a sajt elkezd kifolyni, vedd ki a samosákat a sütőből, mert hamar megéghet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.