Az elĆfĆzött polipot vĂĄgd kisebb darabokra, kb. falatnyi mĂ©retƱekre. Az Ă©deskömĂ©nyt vĂ©kony szeletekre, a salĂĄtĂĄt kisebb darabokra vĂĄgd. A fokhagymĂĄt reszeld le vagy zĂșzd össze.
A polipot ne vĂĄgd tĂșl kicsire, mert sĂŒtĂ©s közben mĂ©g összemegy. Az Ă©deskömĂ©nyt jĂ©gĂĄgyban ropogĂłsabbĂĄ teheted.
HevĂts fel egy serpenyĆt olĂvaolajjal, majd sĂŒsd meg benne a polipdarabokat 3-4 perc alatt, amĂg kissĂ© megpirulnak. Add hozzĂĄ a reszelt fokhagymĂĄt Ă©s pirĂtsd tovĂĄbbi 30 mĂĄsodpercig. Tipp: ne sĂŒsd tĂșl a polipot, kĂŒlönben rĂĄgĂłs lesz!
Magas lĂĄngon sĂŒsd, hogy gyorsan kĂ©rget kapjon, de belĂŒl puha maradjon. Ha a serpenyĆ tĂșl forrĂł, vedd lejjebb a hĆfokot, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg.
KĂ©szĂtsd el az öntetet: keverd össze a majonĂ©zt a citromlĂ©vel Ă©s egy csipet sĂłval. Ez a friss, fokhagymĂĄs-citromos aioli tökĂ©letesen kiegĂ©szĂti a polipot.
A majonĂ©zhez adhatsz egy kevĂ©s mustĂĄrt is a pikĂĄnsabb ĂzĂ©rt. A citromlĂ© mennyisĂ©gĂ©t ĂzlĂ©s szerint ĂĄllĂtsd be.
GĆzöld meg a bao bunokat bambuszgĆzölĆben vagy fĂ©m szƱrĆn keresztĂŒl, fedĆ alatt. GĆzöld 6-8 percig, hogy teljesen megpuhuljanak.
Ha nincs gĆzölĆd, egy lĂĄbasba tegyĂ©l vizet, forrald fel, helyezz rĂĄ egy szƱrĆt, amibe a bao bunok belefĂ©rnek, Ă©s fedd le. Ăgyelj, hogy a vĂz ne Ă©rjen a bunok aljĂĄhoz.
MiutĂĄn elkĂ©szĂŒltek, nyisd szĂ©t Ăłvatosan a bao bunokat. Alulra tegyĂ©l egy adag salĂĄtalevelet Ă©s nĂ©mi Ă©deskömĂ©nyt, ez biztosĂtja a frissessĂ©get.
A salåta helyett hasznålhatsz påcolt gyömbért vagy mås ropogós zöldséget is.
Helyezd rĂĄ a sĂŒlt polipot, majd locsold meg a citromos majonĂ©zzel. SzĂłrd meg fekete szezĂĄmmaggal Ă©s mikrozöldekkel a tetejĂ©t.
A polipot keverd össze az öntettel mielĆtt a bunba teszed, Ăgy mindenhol egyenletesen Ă©rvĂ©nyesĂŒl az Ăz.
TĂĄlald frissen, amĂg a bao puha Ă©s meleg, a polip pedig szaftos Ă©s Ăzgazdag. Tipp: kevĂ©s citromhĂ©j reszelĂ©ssel mĂ©g intenzĂvebbĂ© teheted az ĂzvilĂĄgot.
A bao bunokat közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elĆtt gĆzöld meg, hogy ne szĂĄradjanak ki. A polipot is tartsd melegen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.