A szalonnát vágd vékony szeletekre, majd egy serpenyőben közepes lángon pirítsd ropogósra. Amikor elkészült, tedd félre egy tányérra.
A szalonnát alacsonyabb lángon pirítsd, hogy a zsírja szépen kiolvadjon, és ropogós legyen.
A serpenyőben maradt zsiradékhoz adj egy kevés vajat, hogy még gazdagabb íze legyen az ételnek.
A vaj helyett használhatsz egy kis olívaolajat is, ha egészségesebb alternatívát keresel.
Törd fel a tojásokat, és óvatosan öntsd őket a serpenyőbe. Ízesítsd sóval és borssal, majd süsd őket a kívánt állagig (tükörtojás vagy lágy sárgája szerint).
A tojásokat alacsony lángon süsd, hogy a sárgájuk lágy maradjon, és a fehérjük átsüljön. A serpenyőt fedővel is lefedheted, hogy gyorsabban süljenek a tojások.
Tálaláshoz helyezd a sült tojásokat egy tányérra, majd tedd melléjük a ropogós szalonnát. Szórd meg friss, aprított petrezselyemmel.
A sült szalonna és tojás mellé kínálhatsz pirítóst vagy friss zöldségeket is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.