Sült szalonnás csirkemell tálalva friss salátával

Sült szalonnás csirkemell

A sült szalonnás csirkemell egy igazi klasszikus, amely minden alkalomra tökéletes választás. A ropogós bacon és a szaftos csirkemell párosítása mindenkit levesz a lábáról. Ez az étel nemcsak egyszerűen elkészíthető, de rendkívül látványos is, így vendégvárónak is kiváló.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell filé
8 szelet Bacon szalonna
20 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 gerezd Fokhagyma (zúzott)
2 ág Rozmaring (friss)
50 g Parmezán sajt (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket tisztítsd meg, majd vágd őket laposabb szeletekre, hogy egyenletesen átsüljenek. Szórd meg sóval és borssal mindkét oldalukat.

    A csirkemellek laposabb szeletekre vágása biztosítja, hogy egyenletesen süljenek át és ne maradjanak szárazak.

    2

    Tekerj minden csirkemell szeletet 2 bacon szalonnacsíkba, ügyelve arra, hogy szorosan fedje be őket.

    A szalonna szorosan tekerése segít megőrizni a csirkemell nedvességtartalmát és ízét. Használj vékony szeletelt bacont, hogy könnyebben süljön át.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Tedd bele a szalonnába csomagolt csirkemelleket, és süsd őket mindkét oldalon 3-4 percig, amíg a szalonna aranybarnára nem pirul.

    Közepes lángon süsd, hogy a szalonna ropogósra süljön, de a csirkemell ne száradjon ki. Ha a szalonna túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot.

    4

    Adj hozzá zúzott fokhagymát és rozmaringágakat a serpenyőbe, és süsd tovább a csirkemelleket, hogy a fűszerek íze átjárja az ételt.

    A fokhagymát és a rozmaringot a sütés vége felé add hozzá, hogy ne égjenek meg. A rozmaring ágakat egészben is használhatod, majd tálalás előtt távolítsd el.

    5

    Ha a csirkemell vastagabb, előmelegített 180°C-os sütőbe helyezd a serpenyőt (vagy tedd át egy sütőtálba), és süsd további 10-15 percig, hogy teljesen átsüljön.

    A sütőben történő befejezés biztosítja, hogy a csirkemell teljesen átsüljön, anélkül hogy a szalonna túlsülne. Használj hőálló serpenyőt, vagy tedd át a csirkemelleket egy sütőtálba.

    6

    Tálald a sült szalonnás csirkemelleket forrón, friss salátával, burgonyapürével vagy párolt zöldségekkel. Reszelt parmezán sajtot is szórhatsz a tetejére, ha szeretnéd.

    Tálalás előtt hagyd a csirkemelleket 5 percig pihenni, hogy a szaftok eloszoljanak benne. A parmezán sajt jól kiegészíti a szalonnás ízt.