Sült tofu lime-os páccal tálalva

Sült tofu lime-os páccal

A sült tofu lime-os páccal egy olyan egyszerű, mégis különleges fogás, amely az ázsiai konyha ízeit idézi meg. A lime frissessége és a szójaszósz gazdag íze tökéletesen harmonizál a tofu lágy textúrájával. A chili pehely és a gyömbér enyhe csípősséget ad az ételnek, míg a szezámmag és a friss koriander további mélységet és ropogósságot kölcsönöz. Ez az étel ideális választás, ha valami gyorsan elkészíthető, mégis egészséges és tápláló fogásra vágysz. Párolt rizzsel vagy friss salátával tálalva tökéletes.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tofu
1 db Lime
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Méz (vagy agavé szirup vegán változatban)
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér (reszelt)
0.5 tk. Chilipehely
1 cs. Friss koriander
2 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a tofut kisebb kockákra, és tedd félre egy keverőtálba.

    A tofu kockákat érdemes sütés előtt papírtörlővel alaposan felitatni, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon bennük, így jobban megpirulnak.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a lime levét, a szójaszószt, a mézet (vagy agavé szirupot), a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a chili pelyhet.

    Kóstold meg a pácot, és ízesítsd tovább, ha szükséges. Ha szereted a savanyú ízeket, adj hozzá még egy kevés lime levet.

    3

    Öntsd rá a pácot a tofu kockákra, és óvatosan forgasd össze. Hagyd állni legalább 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább pácolod a tofut, annál intenzívebb lesz az íze. Ha van időd, hagyd állni akár egy órán át is.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a tofu kockákat, amíg minden oldaluk aranybarna lesz (kb. 8-10 perc).

    A tofut közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg, és minden oldala egyenletesen piruljon.

    5

    Szórd meg a kész tofut szezámmaggal és aprított korianderrel tálalás előtt. Az ételt frissen, párolt rizzsel vagy zöldsalátával kínáld.

    A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.