Vágd a tofut kisebb kockákra, és tedd félre egy keverőtálba.
A tofu kockákat érdemes sütés előtt papírtörlővel alaposan felitatni, hogy minél kevesebb nedvesség maradjon bennük, így jobban megpirulnak.
Egy kis tálban keverd össze a lime levét, a szójaszószt, a mézet (vagy agavé szirupot), a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát és a chili pelyhet.
Kóstold meg a pácot, és ízesítsd tovább, ha szükséges. Ha szereted a savanyú ízeket, adj hozzá még egy kevés lime levet.
Öntsd rá a pácot a tofu kockákra, és óvatosan forgasd össze. Hagyd állni legalább 20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább pácolod a tofut, annál intenzívebb lesz az íze. Ha van időd, hagyd állni akár egy órán át is.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a tofu kockákat, amíg minden oldaluk aranybarna lesz (kb. 8-10 perc).
A tofut közepes lángon süsd, hogy ne égjen meg, és minden oldala egyenletesen piruljon.
Szórd meg a kész tofut szezámmaggal és aprított korianderrel tálalás előtt. Az ételt frissen, párolt rizzsel vagy zöldsalátával kínáld.
A szezámmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy intenzívebb legyen az íze.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.