Vágd a tofut kockákra, és papírtörlővel itasd le róla a felesleges nedvességet.
A tofu minél szárazabb, annál jobban magába szívja a pácot és ropogósabb lesz sütéskor.
Készítsd el a pácot: keverd össze a szójaszószt, a mézet (vagy agavé szirupot), a szezámolajat, a reszelt fokhagymát, a gyömbért és a chili pelyhet egy kis tálban.
A pác ízét ízlés szerint variálhatod. Adhatsz hozzá például rizsecetet vagy lime levet.
Helyezd a tofu kockákat egy mély tálba, és öntsd rá a pácot. Hagyd pihenni 20-30 percig, hogy az ízek jól átjárják.
Minél tovább pácolod a tofut, annál ízletesebb lesz. Akár egy éjszakán át is pácolhatod a hűtőben.
Egy serpenyőben hevíts egy kevés szezámolajat, és pirítsd meg a tofu kockákat minden oldalukon aranybarnára. Ez körülbelül 8-10 percet vesz igénybe.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a tofu nem fog rendesen megpirulni. Inkább süsd több részletben.
Tálaláskor szórd meg a tofut pirított szezámmaggal és friss korianderrel. Kínálj mellé párolt rizst vagy zöldségeket.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.