Kezdd azzal, hogy a csirke zúzát alaposan megmosod, és szükség szerint az ereket eltávolítod. Ha szükséges, vágd fel kisebb darabokra.
A zúza tisztítása és megfelelő méretű darabokra vágása segít, hogy könnyebben átjárják az ízek a marinádból.
A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke zúzára. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a zúza átvegye az ízeket.
A zúza jól átveszi a marinád ízét, ezért érdemes hagyni állni legalább 20 percig.
A csirke zúzákat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy egyenletesen süljenek.
A pálcikák áztatása segít, hogy ne égjenek meg a grillen, és könnyebben át tudod tűzni a zúzát.
Grillezd a csirke zúzát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.
A zúza gyorsan megsül, ezért figyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizze a szaftosságát.
A kész yakitorit tálald fel.
Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a zúzának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.