Sunagimo yakitori csirke zúza pálcikán, szezámmaggal és friss zöldhagymával tálalva

Sunagimo yakitori (csirke zúza)

A Sunagimo yakitori egy hagyományos japán étel, amely csirke zúzából készül. A zúza különleges textúrája és gazdag íze a szójaszósz és mirin marinádja által válik igazán finommá. A zúza a grillen való sütés során enyhén karamellizálódik és ropogóssá válik, míg a belseje szaftos marad. A Sunagimo yakitori egy közkedvelt étel Japánban, amelyet főként azok választanak, akik szeretik a különleges textúrájú ételeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke zúza
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
8 db Fapálcika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a csirke zúzát alaposan megmosod, és szükség szerint az ereket eltávolítod. Ha szükséges, vágd fel kisebb darabokra.

    A zúza tisztítása és megfelelő méretű darabokra vágása segít, hogy könnyebben átjárják az ízek a marinádból.

    2

    A szójaszószt, mirint és a cukrot keverd össze egy tálban, majd öntsd a keveréket a csirke zúzára. Hagyjd állni legalább 20 percig, hogy a zúza átvegye az ízeket.

    A zúza jól átveszi a marinád ízét, ezért érdemes hagyni állni legalább 20 percig.

    3

    A csirke zúzákat tűzd fel a pálcikákra úgy, hogy ne legyenek túl szorosak, hogy egyenletesen süljenek.

    A pálcikák áztatása segít, hogy ne égjenek meg a grillen, és könnyebben át tudod tűzni a zúzát.

    4

    Grillezd a csirke zúzát közepes lángon 5-7 percig, mindkét oldalon, amíg szépen karamellizálódik és enyhén ropogós lesz.

    A zúza gyorsan megsül, ezért figyelj arra, hogy ne süsd túl, hogy megőrizze a szaftosságát.

    5

    A kész yakitorit tálald fel.

    Tálaláskor szórhatsz rá szezámmagot, hogy extra ropogós textúrát adjon a zúzának.