A darált marhahúst keverd össze a sóval, frissen őrölt fekete borssal és Worcestershire szósszal. Alaposan dolgozd össze, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat.
A húspogácsákat formázás előtt érdemes hűtőben pihentetni 30 percig, hogy jobban megtartsák a formájukat sütés közben.
Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokon. Kend meg a húspogácsákat egy kevés olívaolajjal, majd süsd mindkét oldalukat kb. 3-4 percig, amíg kérget kapnak.
A húspogácsákat ne nyomkodd le sütés közben, mert elveszítik a szaftosságukat.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden húspogácsára, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt ráolvadjon.
Használj jó minőségű cheddar sajtot a legjobb ízélményért.
Egy másik serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a zúzott fokhagymát. Pirítsd 1 percig, majd add hozzá a garnélarákot, és süsd 2-3 percig, amíg aranybarna lesz.
A garnélarákot ne süsd túl, mert gumis lesz.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket belülről pirítsd meg, így nem áznak el a szószoktól.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A lilahagymát felhasználás előtt áztasd hideg vízbe 10 percre, így enyhébb lesz az íze.
Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A majonéz és mustár arányát ízlés szerint változtathatod.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos húspogácsa, a pirított garnélarák, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert rétegezheted másképp is, de a saláta mindig alulra kerüljön, hogy megvédje a zsemlét az elázástól.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még gazdagabb ízvilágot szeretnél, facsarj egy kevés friss citromlevet a garnélarákra tálalás előtt.
A citromlé valóban kiemeli a garnéla ízét, de ne vidd túlzásba, mert elnyomhatja a többi ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.