A surströmminget nyisd ki, és öntsd le róla a levet. Ha szükséges, vágd apró darabokra, hogy könnyebben lehessen tálalni.
A surströmming rendkívül intenzív szagot áraszt, ezért célszerű jól szellőző helyiségben dolgozni!
A krumplit hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre. Forró vízben főzd meg 10-12 perc alatt, amíg puhára nem fő.
A krumplit gyorsabban megfőzheted, ha vékonyabb szeletekre vágod, de ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert széteshet.
A csípős paprikát vágd fel apróra, a fokhagymát pedig finomra reszeld vagy zúzd össze.
Ha nem szereted túl erősen, használj kevesebb paprikát, vagy válassz enyhébb fajtát.
A vöröshagymát pucold meg, és vékonyan szeleteld fel.
A hagyma szeletelése előtt tedd a kés alá egy konyhai törlőkendőt, hogy ne csússzon el.
Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, és a hagymát pirítsd üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a paprikát, majd röviden pirítsd meg.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat.
Tedd bele a megfőtt krumplit, és keverd össze alaposan. Fűszerezd sóval és borssal, majd keverd hozzá a surströmminget.
Ha túl sósnak találod, egy kevés víz hozzáadásával enyhítheted az ízeket.
Tálald a surströmminget a fűszeres krumplival, és friss, ropogós kenyérrel kínáld.
Ez az étel igazán különleges, ezért érdemes egy friss, ropogós kenyérrel tálalni, ami jól kiegészíti az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.