Mosd meg és hámozd meg a sütőtököt, majd vágd kisebb kockákra.
A sütőtök hámozását megkönnyítheted, ha előtte pár percre beteszed a mikrohullámú sütőbe.
Aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát, és reszeld le a gyömbért.
A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen megpuhuljon a curryben. A gyömbért finomra reszeld, hogy jobban kiadja az aromáját.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd bele a vöröscurry pasztát.
A vöröscurry paszta mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, kevesebbet tegyél bele.
Add hozzá a sütőtököt, és pirítsd 5-7 percig, hogy enyhén megpuhuljon és felvegye a fűszerek ízét.
A pirítás segít kiemelni a sütőtök édes ízét.
Öntsd rá a kókusztejet, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.
A kókusztej helyett használhatsz zöldség alaplevet is, ha könnyedebb curryt szeretnél.
Add hozzá a spenótot, és főzd további 2-3 percig, amíg a levelek megfonnyadnak. Ízesítsd sóval és borssal.
A spenótot a legvégén add hozzá, hogy ne főjön túl és megőrizze a színét és tápanyagait.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és locsold meg lime levével. Az ételt párolt rizzsel kínáld.
A lime leve frissességet ad a currynek. Ha nincs lime, citromlével is helyettesítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.