Sütőtök curry spenóttal tálalva

Sütőtök curry spenóttal

A sütőtök curry spenóttal egy tápláló és ízletes fogás, amely az ázsiai konyha ízvilágát ötvözi a szezonális alapanyagokkal. A sütőtök természetes édessége tökéletesen harmonizál a vöröscurry paszta pikáns ízével, míg a kókusztej krémes állaga teszi igazán különlegessé az ételt. Ez a fogás nemcsak egészséges, hanem gyorsan elkészíthető is, így ideális választás egy fárasztó nap végére. Tálalása friss korianderrel és lime levével tökéletesen feldobja az étel ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sütőtök
200 g Friss spenót
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér (reszelt)
2 ek. Vöröscurry paszta
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 cs. Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és hámozd meg a sütőtököt, majd vágd kisebb kockákra.

    A sütőtök hámozását megkönnyítheted, ha előtte pár percre beteszed a mikrohullámú sütőbe.

    2

    Aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát, és reszeld le a gyömbért.

    A hagymát apróra vágd, hogy egyenletesen megpuhuljon a curryben. A gyömbért finomra reszeld, hogy jobban kiadja az aromáját.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd bele a vöröscurry pasztát.

    A vöröscurry paszta mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted a csípőset, kevesebbet tegyél bele.

    4

    Add hozzá a sütőtököt, és pirítsd 5-7 percig, hogy enyhén megpuhuljon és felvegye a fűszerek ízét.

    A pirítás segít kiemelni a sütőtök édes ízét.

    5

    Öntsd rá a kókusztejet, és főzd közepes lángon 15-20 percig, amíg a sütőtök teljesen megpuhul.

    A kókusztej helyett használhatsz zöldség alaplevet is, ha könnyedebb curryt szeretnél.

    6

    Add hozzá a spenótot, és főzd további 2-3 percig, amíg a levelek megfonnyadnak. Ízesítsd sóval és borssal.

    A spenótot a legvégén add hozzá, hogy ne főjön túl és megőrizze a színét és tápanyagait.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és locsold meg lime levével. Az ételt párolt rizzsel kínáld.

    A lime leve frissességet ad a currynek. Ha nincs lime, citromlével is helyettesítheted.