A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.
A quinoa átmosása fontos, hogy eltávolítsd a saponinokat, amik kesernyés ízt adhatnak neki. Használj finom szűrőt a mosáshoz.
A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb kockákra.
Válassz egy olyan sütőtököt, aminek élénk narancssárga a színe, mert az általában édesebb és ízletesebb.
A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál szójaszósszal és egy kevés lime levével. Hagyd pácolódni 10 percig.
A tofu minél szárazabb, annál jobban magába szívja a pácolást. Nyomkodd ki a vizet a tofu kockákból papírtörlővel, mielőtt pácolni kezded.
Egy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.
A wokot alaposan forrósítsd fel, mielőtt az olajat hozzáadod. Így az étel nem fog letapadni.
Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a sütőtököt. Pirítsd 5 percig, majd öntsd fel a kókusztejjel, és főzd további 10 percig, amíg a sütőtök megpuhul.
A curryt és a kurkumát érdemes egy kicsit megpirítani az olajban, mielőtt a sütőtököt hozzáadod, mert így jobban kijön az ízük.
Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.
A tofu sütésekor ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem fog szépen megpirulni, hanem inkább párolódni fog.
A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys sütőtökre, és keverd össze.
A tahini hajlamos leülepedni. Keverd meg alaposan a tégelyben, mielőtt kiveszed belőle.
Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a wokban sült currys sütőtököt és a sült tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.
A tálalásnál figyelj a színekre! A narancssárga sütőtök, a fehér quinoa, a barna tofu és a zöld koriander együtt igazán étvágygerjesztő látványt nyújtanak.
Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes wokos ételt!
Ha marad belőle, másnap is finom! Hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.