Sütőtök wok currys quinoa tofuval tahinivel tálalva

Sütőtök wok currys quinoa tofuval tahinivel

Ez a sütőtök wok currys quinoa tofuval tahinivel egy tökéletes egytálétel azok számára, akik egy egészséges, de ízletes vegán fogásra vágynak. A quinoa teljes értékű fehérjeforrás, a sütőtök édes íze harmonizál a curry fűszerességével, míg a tahini selymes textúrát és diós aromát ad az ételnek. A fekete szezámmag ropogós textúrát ad, a kókusztej pedig selymesen öleli körbe az ízeket. Ez az étel nemcsak tápláló, hanem vizuálisan is lenyűgöző, így kiváló választás egy hétköznapi vagy különleges alkalomra egyaránt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
530 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Quinoa
200 g Sütőtök
200 g Tofu
1 ek. Tahinipaszta
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 tk. Currypor
1 tk. Kurkuma
1 db Friss lime
2 ág Friss koriander
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Szójaszósz
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát mosd át alaposan, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben kb. 15 perc alatt. Amikor elkészült, hagyd pihenni 5 percig, majd villával lazítsd fel.

    A quinoa átmosása fontos, hogy eltávolítsd a saponinokat, amik kesernyés ízt adhatnak neki. Használj finom szűrőt a mosáshoz.

    2

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb kockákra.

    Válassz egy olyan sütőtököt, aminek élénk narancssárga a színe, mert az általában édesebb és ízletesebb.

    3

    A tofut vágd kisebb kockákra, majd keverd össze 1 evőkanál szójaszósszal és egy kevés lime levével. Hagyd pácolódni 10 percig.

    A tofu minél szárazabb, annál jobban magába szívja a pácolást. Nyomkodd ki a vizet a tofu kockákból papírtörlővel, mielőtt pácolni kezded.

    4

    Egy wokban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát üvegesre. Add hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd keverd el.

    A wokot alaposan forrósítsd fel, mielőtt az olajat hozzáadod. Így az étel nem fog letapadni.

    5

    Szórd bele a curryt és a kurkumát, majd add hozzá a sütőtököt. Pirítsd 5 percig, majd öntsd fel a kókusztejjel, és főzd további 10 percig, amíg a sütőtök megpuhul.

    A curryt és a kurkumát érdemes egy kicsit megpirítani az olajban, mielőtt a sütőtököt hozzáadod, mert így jobban kijön az ízük.

    6

    Közben egy másik serpenyőben süsd aranybarnára a pácolt tofut 5-7 perc alatt.

    A tofu sütésekor ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem fog szépen megpirulni, hanem inkább párolódni fog.

    7

    A tahinipasztát keverd össze 1 evőkanál lime levével, majd csorgasd a currys sütőtökre, és keverd össze.

    A tahini hajlamos leülepedni. Keverd meg alaposan a tégelyben, mielőtt kiveszed belőle.

    8

    Tálaláskor helyezd a quinoát egy mély tálba, majd rendezd el rajta a wokban sült currys sütőtököt és a sült tofut. Szórd meg fekete szezámmaggal és friss korianderrel.

    A tálalásnál figyelj a színekre! A narancssárga sütőtök, a fehér quinoa, a barna tofu és a zöld koriander együtt igazán étvágygerjesztő látványt nyújtanak.

    9

    Tálald azonnal, és élvezd az ízletes, tápláló és színes wokos ételt!

    Ha marad belőle, másnap is finom! Hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.