SĂŒtƑtökkrĂ©m torta tĂĄlalva

SĂŒtƑtökkrĂ©m torta

A sĂŒtƑtökkrĂ©m torta a hidegebb hĂłnapok egyik legkedveltebb desszertje, amely a sĂŒtƑtök gazdag Ă­zĂ©t Ă©s a fƱszerek meleg aromĂĄjĂĄt ötvözi. Ez a torta tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi összejövetelekre, ĂŒnnepi vacsorĂĄkra, vagy egyszerƱen egy kĂ©nyeztetƑ hĂ©tvĂ©gi desszertkĂ©nt. Az Ă©des sĂŒtƑtök Ă©s a fahĂ©j kombinĂĄciĂłja igazĂĄn kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot teremt, amely mindenkit lenyƱgöz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 300 g SĂŒtƑtökpĂŒrĂ©
⭕ 200 g Liszt
⭕ 150 g Cukor
⭕ 3 db Tojás
⭕ 100 g Vaj
⭕ 300 ml Tejszín
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 tk. FahĂ©j
⭕ 0.5 tk. GyömbĂ©r (Ƒrölt)
⭕ 20 g Porcukor (dĂ­szĂ­tĂ©shez)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tortaformĂĄt sĂŒtƑpapĂ­rral vagy vajazd ki Ă©s lisztezd meg.

    Ha sĂŒtƑpapĂ­rt hasznĂĄlsz, vĂĄgj ki egy akkora kört, ami illeszkedik a tortaforma aljĂĄba, Ă©s egy hosszĂș csĂ­kot, amivel körbe tudod bĂ©lelni az oldalĂĄt. A vajazĂĄs Ă©s lisztezĂ©s is jĂł megoldĂĄs, de a sĂŒtƑpapĂ­rral biztosabb, hogy nem ragad le a tĂ©szta.

    2

    Keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a fahĂ©jat Ă©s az Ƒrölt gyömbĂ©rt egy tĂĄlban.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy ne legyenek benne csomĂłk, Ă©s könnyebben elvegyĂŒljenek a tĂ©sztĂĄban.

    3

    Egy måsik tålban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzå egyenként a tojåsokat, és keverd simåra.

    A vajat Ă©s a tojĂĄsokat is vedd ki a hƱtƑbƑl idƑben, hogy szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱek legyenek. Így könnyebben fogod tudni habosra keverni a vajat a cukorral, Ă©s a tojĂĄsok sem fogjĂĄk lecsapni a tĂ©sztĂĄt.

    4

    Keverd bele a sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t a tojĂĄsos keverĂ©kbe, majd fokozatosan adagold hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat. Dolgozd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt.

    A sĂŒtƑtökpĂŒrĂ©t hĂĄzilag is elkĂ©szĂ­theted: sĂŒss meg egy sĂŒtƑtököt, majd pĂŒrĂ©sĂ­tsd le. A bolti pĂŒrĂ© is jĂł, de figyelj oda, hogy ne legyen hozzĂĄadott cukor vagy mĂĄs Ă­zesĂ­tƑ.

    5

    Öntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig, vagy amĂ­g a beleszĂșrt tƱ tisztĂĄn kijön. HƱtsd ki teljesen.

    A sĂŒtĂ©s idƑtartama fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl. EllenƑrizd a tortĂĄt tƱprĂłbĂĄval. Ha a tƱre ragad a tĂ©szta, sĂŒsd tovĂĄbb. Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    6

    Verd fel a tejszínt kemény habbå, majd keverd bele egy kevés porcukrot és egy csipet fahéjat.

    A tejszĂ­n legyen nagyon hideg, amikor felvered. HasznĂĄlj habverƑt vagy robotgĂ©pet. A porcukrot fokozatosan add hozzĂĄ, hogy ne legyen tĂșl Ă©des a krĂ©m.

    7

    Kend meg a kihƱlt torta tetejĂ©t a tejszĂ­nhabbal, Ă©s dĂ­szĂ­tsd porcukorral vagy frissen reszelt narancshĂ©jjal a kĂŒlönleges Ă­zhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.

    A narancshĂ©j nagyon jĂłl illik a sĂŒtƑtök Ă­zĂ©hez. A dĂ­szĂ­tĂ©shez hasznĂĄlhatsz diĂł darabokat, csokolĂĄdĂ©reszelĂ©ket vagy akĂĄr karamell öntetet is.