BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tortaformĂĄt sĂŒtĆpapĂrral vagy vajazd ki Ă©s lisztezd meg.
Ha sĂŒtĆpapĂrt hasznĂĄlsz, vĂĄgj ki egy akkora kört, ami illeszkedik a tortaforma aljĂĄba, Ă©s egy hosszĂș csĂkot, amivel körbe tudod bĂ©lelni az oldalĂĄt. A vajazĂĄs Ă©s lisztezĂ©s is jĂł megoldĂĄs, de a sĂŒtĆpapĂrral biztosabb, hogy nem ragad le a tĂ©szta.
Keverd össze a lisztet, a sĂŒtĆport, a fahĂ©jat Ă©s az Ćrölt gyömbĂ©rt egy tĂĄlban.
A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat Ă©rdemes ĂĄtszitĂĄlni, hogy ne legyenek benne csomĂłk, Ă©s könnyebben elvegyĂŒljenek a tĂ©sztĂĄban.
Egy mĂĄsik tĂĄlban habosĂtsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzĂĄ egyenkĂ©nt a tojĂĄsokat, Ă©s keverd simĂĄra.
A vajat Ă©s a tojĂĄsokat is vedd ki a hƱtĆbĆl idĆben, hogy szobahĆmĂ©rsĂ©kletƱek legyenek. Ăgy könnyebben fogod tudni habosra keverni a vajat a cukorral, Ă©s a tojĂĄsok sem fogjĂĄk lecsapni a tĂ©sztĂĄt.
Keverd bele a sĂŒtĆtökpĂŒrĂ©t a tojĂĄsos keverĂ©kbe, majd fokozatosan adagold hozzĂĄ a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkat. Dolgozd simĂĄra a tĂ©sztĂĄt.
A sĂŒtĆtökpĂŒrĂ©t hĂĄzilag is elkĂ©szĂtheted: sĂŒss meg egy sĂŒtĆtököt, majd pĂŒrĂ©sĂtsd le. A bolti pĂŒrĂ© is jĂł, de figyelj oda, hogy ne legyen hozzĂĄadott cukor vagy mĂĄs ĂzesĂtĆ.
Ăntsd a tĂ©sztĂĄt a tortaformĂĄba, Ă©s sĂŒsd 30-35 percig, vagy amĂg a beleszĂșrt tƱ tisztĂĄn kijön. HƱtsd ki teljesen.
A sĂŒtĂ©s idĆtartama fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl. EllenĆrizd a tortĂĄt tƱprĂłbĂĄval. Ha a tƱre ragad a tĂ©szta, sĂŒsd tovĂĄbb. Ha a teteje tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.
Verd fel a tejszĂnt kemĂ©ny habbĂĄ, majd keverd bele egy kevĂ©s porcukrot Ă©s egy csipet fahĂ©jat.
A tejszĂn legyen nagyon hideg, amikor felvered. HasznĂĄlj habverĆt vagy robotgĂ©pet. A porcukrot fokozatosan add hozzĂĄ, hogy ne legyen tĂșl Ă©des a krĂ©m.
Kend meg a kihƱlt torta tetejĂ©t a tejszĂnhabbal, Ă©s dĂszĂtsd porcukorral vagy frissen reszelt narancshĂ©jjal a kĂŒlönleges ĂzhatĂĄs Ă©rdekĂ©ben.
A narancshĂ©j nagyon jĂłl illik a sĂŒtĆtök ĂzĂ©hez. A dĂszĂtĂ©shez hasznĂĄlhatsz diĂł darabokat, csokolĂĄdĂ©reszelĂ©ket vagy akĂĄr karamell öntetet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.