Sütőtökös-fahéjas parfé tálalva

Sütőtökös-fahéjas parfé

A sütőtökös-fahéjas parfé egy igazi őszi-téli édesség, amely a sütőtök édes, gazdag ízét és a fahéj meleg, fűszeres aromáját ötvözi. Az édesség krémes állagú és fűszeres, tökéletes egy hideg téli estén, amikor valami igazán finom, de különleges desszertre vágysz. A parfé recept egyszerűen elkészíthető otthon, és egy igazán ínycsiklandó édesség lesz bármilyen ünnepi étkezés végén.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 4 óra
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
200 g Sütőtök püré
100 g Barna cukor
4 db Tojás sárgája
1 tk. Fahéj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőtököt hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és párold meg, majd turmixold pürévé. Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz kész sütőtök pürét is.

    A sütőtököt sütőben is megsütheted, így még édesebb és intenzívebb íze lesz. Csak vágd félbe, kapard ki a magjait, és süsd puhára.

    2

    A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima és habos nem lesz.

    A tojássárgákat a cukorral vízfürdő felett is felverheted, így még habosabb lesz a végeredmény.

    3

    A sütőtök pürét és a fahéjat egy tálban jól keverd össze, majd add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd el alaposan.

    A sütőtök pürét hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a tojásos keverékhez adod, hogy ne főzzön meg a tojás.

    4

    A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre, hogy megmaradjon a könnyed textúrája.

    A tejszínt hűtött tálban verd fel, így könnyebben keményedik.

    5

    A sütőtökös és tojásos keveréket lassan add hozzá a felvert tejszínhez, majd finoman keverd össze, hogy a massza sima legyen.

    A keverésnél figyelj, hogy ne törd össze a tejszínhabot, hanem óvatosan forgasd össze a két masszát.

    6

    Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.

    Az edényt béleld ki folpack fóliával, így könnyebben tudod majd kiborítani a parfét.

    7

    Tálalás előtt díszítheted a parfé tetejét egy kis fahéjjal, hogy még intenzívebbé tedd az ízét.

    A parfét tálalás előtt hagyd kicsit felengedni, hogy könnyebben lehessen szeletelni. Díszítheted pirított dióval vagy csokoládéforgáccsal is.